НовиниЧеркащинаЗвичайна застуда може вбити їх: черкаський депутат вимагає не...

Звичайна застуда може вбити їх: черкаський депутат вимагає не залишати інсулінозалежних сам на сам із хворобою

-

- Advertisment -

Відмовитися від багатомільйонного тендеру на користь придбання інсуліну для черкаських діабетиків. Такий запитна засіданні сесії міської ради озвучив депутат Олександр Радуцький. Необхідні 5 мільйонів обранець запропонував забрати із 35, передбачених угодою на прибирання зелених зон, повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

"Я хочу розповісти вам про діабет. Цією хворобою хворів мій батько, − почав свій виступ депутат. − У свій час він відмовився від інсуліну, використовував інший, менш ефективний препарат. Тому в його організмі стались непоправні зміни, він втратив імунітет. І це його вбило".

Обранець нагадав: на минулій пленарці вже піднімав питання можливості фінансувати придбання інсуліну за рахунок перенаправлення коштів із скандального тендеру, розіграного між фірмами з бізнес-орбіти підприємця Андрія Бортника.

Нині ж, нагадує Радуцький, що інсулін у Черкасах отримують тільки діти. Інші хворі на цей недуг не можуть отримувати життєдайні ліки через відсутність у міській казні коштів, передбачених на це.

"Таких хворих у місті 2000 осіб. Якщо діабетики не отримають свої ліки, це небезпечно для їхнього життя!" – наголосив обранець.

Втім, з першого разу отримати підтримку колег не вдалось. Лише з другої спроби свої "ЗА" перенаправлення коштів на користь інсулінозалежних віддали 23 місцевих депутати.

Нагадаємо, на минулій сесії Олександр Радуцький вимагав розірвати договір із переможцями тендеру на послуги з прибирання та підмітання вулиць Черкас. За його словами, фірми, які перемогли, пов’язані з управителем-монополістом Андрієм Бортником. Оскільки тендер на 35 мільйонів розіграли між собою дві фірми: ТОВ "Свій Лад" та ФОП Лисенко. При цьому вказана сума передбачена лише до кінця 2019 року.

"Враховуючи те, що ці дві компанії пов’язані з підприємцем Бортником, а також суспільну напругу, яку викликали конкурси на управління будинками та вивезення негабаритного сміття (переможцем цих конкурсів є фірма ТОВ "Сантехбудконструкція" Андрія Бортника) звертаюсь до міської ради з вимогою: дати доручення департаменту ЖКГ розірвати договір із переможцем тендеру і оголосити нову закупівлю", – зазначав обранець.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мешканці одного з черкаських ОСББ обурені квитанціями за послуги, які вони не замовляли.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x