додому Новини Черкащина "Зухвалий напад на черкаського журналіста слід негайно розслідувати", – Макеєв

"Зухвалий напад на черкаського журналіста слід негайно розслідувати", – Макеєв

0

Зухвалий напад на журналіста Вадима Комарова потребує негайного реагування правоохоронними органами. Таку заяву на своїй сторінці у Facebook зробив відомий черкаський юрист Валерій Макеєв.

"Як секретар Національної спілки журналістів України прошу вважати це офіційною заявою до ГУ Нацполіції України в Черкаській області. Вважаю, що замах на вбивство пов'язаний із його професійною діяльністю журналіста і, за таких обставин, провадження має бути кваліфіковано за особливо тяжкою статтею 348-1 ККУ. Замах на вбивство журналіста карається позбавленням волі на строк від 9 до 15 років або довічним позбавленням волі. Як виконавці так і замовники цього зухвалого злочину мають бути покарані", − заявив Валерій Макеєв.

Він також повідомив, що декілька днів тому разом із Вадимом Комаровим домовився про співпрацю у межах телепроекту "72 години". Вчора зранку Вадим робив запис у судовому засіданні по "справі Спортшколи "Спартак", провину за яку місцеві чиновники намагались покласти на свою "недолугість".

"Після засідання Вадим Комаров розповів мені про найближчі плани: виставити сюжет телепроекту "72 години" з матеріалами журналістського розслідування, за яким виникає, що місцеві чиновники зухвало шантажували керівництво "Спартака", погрожуючи масштабною спортивною реформою із закриттям спортшкіл у місті Черкаси, посилаючись на те, що досвід із закриття Департаментів у них вже є. Вочевидь мова йде про "спосіб захисту" від програної справи з поновленням Лілії Маліщук на посаді директора Департаменту оргзабезпечення Черкаської міської ради: Суд вирішив поновити пані Маліщук на посаді, а посадовці прийняли блюзнірське рішення про "Припинення роботи Департаменту оргзабезпечення", − зауважив черкаський юрист.

Він додав, що у них з’явився запис розмови, в якій чути голоси схожі на голос заступника міського голови Юрія Ботнара та очільника дитячої спортивної школи "Спартак" Тетяни Бордовської. Під час розмови "свободівець" повідомляє Тетяні Бордовській про те, що "у нас багато є спортивних шкіл, ми зараз подивимося, може у нас взагалі буде одна спортивна школа". Окрім цього Юрій Ботнар додав, що вони "цілі департаменти змінюють і нічого страшного, змінять і систему спортивних шкіл".

"Коли їм стають неугодні якісь люди, то вони ліквідують ті місця, на яких ці люди знаходяться. У даному випадку бачимо, що їм чимось став неугодний спортивний комплекс "Спартак", що знаходиться на території колишнього кінотеатру "Мир", − зазначив черкаський юрист.

Валерій Макеєв також повідомив, що ввечері Вадим Комаров мав отримати від інсайдерів із правоохоронних органів вражаючу інформацію про те, як один із "високопосадовців" міської ради, здійснивши певні протиправні дії, уникнув покарання, надавши довідку про те, що він психічно хворий.

"За дивним збігом обставин у мене вчора було надзухвало викрадено теку із документами, і все із тією "справою "Спартака". Особисті документи, банківські картки та інші цінні речі", − повідомив у соцмережі Валерій Макеєв.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах до півсмерті побили журналіста.

Ми не набридаємо. У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version