додому Новини Черкащина Зустріч холоду й тепла: синоптики прогнозують черкащанам небезпечну погоду

Зустріч холоду й тепла: синоптики прогнозують черкащанам небезпечну погоду

0

На Черкащині п’ять діб поспіль триває зимовий режим погоди. Пік похолодання був у суботу, 8 лютого. Мінімальна температура повітря у нашому регіоні знижувалася до 11 градусів морозу, а середньодобова температура становила 5-7 градусів морозу.

Проте найближчим часом Черкащину, як і всю Україну, накриє нове потепління. Про це повідомив у Facebook  начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань. 

Потужний північноатлантичний циклон вже змінює синоптичні процеси його атмосферні фронти несуть у наш регіон зігріте Гольфстрімом повітря. Зіткнення тепла і холоду спровокувало посилення вітру до небезпечних 17-22 м/с.

"Будьте обережні на вулиці під час сильних поривів вітру. Не ходіть попід розлогими деревами, лініями електропередач, рекламними щитами, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження", – попереджають синоптики.

За прогнозом, на поточному тижні погода буде нестійкою.  Уже ввечері 10 лютого та 11 лютого атмосферні фронти на фоні сильного вітру принесуть помірні опади у вигляді мокрого снігу та дощу. Температура вночі -1..+4º, вдень +2..+7º. В нічні та ранкові години на дорогах ожеледиця.

12-14 лютого температурний фон істотно не зміниться, в опадах буде перерва, вітер поступово стихне.

І вже у вихідні варто очікувати на чергову порцію опадів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через сильний вітер частина населених пунктів Черкащини – без світла.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version