додому Новини Черкащина "Зрозуміла, що хочу пов’язати своє життя з баскетболом": Кіра Куроп’ятник

"Зрозуміла, що хочу пов’язати своє життя з баскетболом": Кіра Куроп’ятник

0

13-річна Кіра Куроп’ятник чотири роки займається баскетболом. За цей час черкащанка стала лідеркою команди "Венето-Черкаси-07", у складі якої двічі виграла чемпіонат ВЮБЛ, а також отримала перший виклик до збірної України.

Про це повідомляє пресслужба "Черкаських Мавп".

Вихованка приватної басктебольної школи Михайла Бродського розповіла про те, як баскетбол зі звичного хобі перетворився на важливу частину її життя.

Ти була у збірній України. Наскільки продуктивним видався збір?

Команда не дуже знайома, декого я знала, але не всіх. Але ми душе швидко познайомилися і спілкувалися на рівних. Було складно працювати кілька днів, ми звикли до навантажень і вже поступово набирали форму. Ми проводили по два тренування.

Що для тебе значить цей виклик до збірної?

Оскільки я на рік молодша більшості дівчат, то не очікувала виклику. Не могла повірити. Я думала, що візьмуть інших дівчат, які, мабуть, грають краще ніж я. Але мене викликали і я була шокована.

Тобі завчасно казали, що можуть викликати до збірної, що ти є однією з кандидаток?

Ще під час сезону нам казали, що якщо ми будемо наполегливо працювати, нас можуть викликати. Я старалася робити все, щоб команда досягала результату. Але все одно не думала, що мене візьмуть, адже я молодша.

Ти займаєшся баскетболом чотири роки. Коли тільки почала займатися, думала, що колись доростеш до збірної?

Ні, коли я тільки починала займатися баскетболом в школі, думала, що це так, просто хобі. На першому плані в мене було навчання. А зараз вже на рівних і баскетбол, і навчання. Я побачила, що завдяки баскетболу я потрапила до збірної. Тепер розумію, що хочу пов’язати своє життя із баскетболом. Потрібно дуже багато працювати, аби знову отримати виклик у збірну і далі займатися із командою

Коли стався цей момент, коли ти зрозуміла, що баскетбол це не просто хобі чи дозвілля, а щось більше для тебе?

Це сталося ще в перший рік, коли ми дебютували у ВЮБЛ. Після першого сезону я почала грати у стартовій п’ятірці, зрозуміла, що потрібно серйозно до всього ставитися і це даватиме результат. Тоді я зрозуміла, що це невід’ємна частина мого життя. Що не можу жити без баскетболу.

Із командою "Венето-Черкаси-07" ви вже два роки поспіль стаєте чемпіонками України. Завдяки чому вдається досягнути такого результату?

У перший рік ми не знали інших команд. Ми дебютували, але в кожному матчі налаштовувалися дати бій усім. Ми не думали, що можемо посісти якесь призове місце, звикали до чемпіонату. Навіть потрапляння у 8-ку був для нас якісний результат. Але вже потрапивши до фінального етапу ми розуміли, що потрібно вигравати. Я вважаю, що наша команда найбільш дружня серед інших команд ВЮБЛ. Також у нас досить рівна п’ятірка, багато лідерів у команді. А в другий сезон ми мали підтвердити свій статус, довести, що ми найсильніші.

Ти стала найкращим гравцем чемпіонату. Що для тебе значить це звання?

Я граю у двох команда – 2006 та 2007-го року. Серед старших дівчат я не отримала ніякого призу, тому розраховувала, що зі своїм роком зможу претендувати на щось. Я думала, стану кращим гравцем туру. А мене визнали MVP – я була дуже рада. Ті ж емоції, що і від виклику до збірної України.

Виклик до збірної, MVP чемпіонату. Це не позначилося на тобі? "Зірку" не спіймала?

Ні! Я не задирала носа. Не люблю хвалитися результатам. Навіть коли мені казали, що тебе викликали до збірної, я спокійно реагую на це перед іншими людьми. Я, звісно, дуже рада, але розумію, що це тільки початок. Потрібно працювати далі.

За баскетболом слідкуєш? Дивишся матчі?

Так, дивлюся баскетбол. За НБА я не дуже слідкую. Більше дивлюся матчі "Черкаських Мавп" і збірної України. Слідкую за жіночою збірною України. Аліна Ягупова – взірець для мене. Дуже подобається, як вона веде за собою команду. Вона справжній лідер і найкращий гравець. Вона найкращий гравець Європи, одна з найкращих у світі. Хочу брати приклад з неї.

Які елементи у грі Ягупової тобі найбільше подобаються? Що б хотіла робити, як вона?

У мене є проблема, не завжди вдаються проходи під кільце. Є трохи страх контакту, часто можу не забити з-під кільця. А вона не боїться, у неї просто ідеальний прохід. Для неї помилка – це тільки крок до своєї мети.

Як повідомляв сайт vikka.ua, капітан "Черкаських Мавп" покинув команду.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version