додому Новини Черкащина Зростання цін на світових ринках сприяє відновленню економіки України, – черкаський експерт

Зростання цін на світових ринках сприяє відновленню економіки України, – черкаський експерт

0

Економіка України продовжує відновлюватися. Такої думки дотримується доктор економічних наук, член Ради НБУ Василь Фурман, передають Факти.

За січень-червень 2017 року фінансовий результат діяльності підприємств уже більше, ніж удвічі перевищив минулорічний показник, склавши 186 млрд грн. На світових ринках зростають ціни на сталь, відновилося зростання цін на залізну руду.

"Як і очікувалося, активізувався споживчий попит. Це відбулося завдяки відновленню зростання реальних наявних доходів населення, поступовому поліпшенню споживчих настроїв та пожвавленню споживчого кредитування. Дворазове підвищення мінімальної заробітної плати на початку 2017 року та ширше охоплення домогосподарств програмою житлових субсидій очікувано зробили вагомий внесок у зростання доходів населення", – зазначає експерт.

На майбутнє НБУ та Уряд прогнозують прискорення темпів економічного зростання. У 2018-му – близько 3%, у 2019-му – близько 4%.

Основними факторами цього мають стати: реформи, зниження ставок за кредитними ресурсами, покращення інвестиційного клімату з підвищенням місця України в інвестиційних рейтингах, диверсифікація українського експорту та опанування ним нових ринків, підвищення внутрішнього споживчого та інвестиційного попиту.

Як повідомляв сайт vikka.ua, експерти прогнозують продовження ціноросту. 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version