НовиниЧеркащинаЗоомагазини йдуть у локдаун: де брати корм для улюбленців...

Зоомагазини йдуть у локдаун: де брати корм для улюбленців та куди подіти тварин із крамниць

-

- Advertisment -

Працівники крамничок, у яких можна придбати домашніх тварин та корм для них, увійшли до переліку підприємців, діяльність яких обмежують на час локдауну. Відповідну постанову Кабмін оприлюднив 9 грудня. Нововведення запрацюють із 8-го січня.

На цей період мешканцям зоомагазинів: білкам, папугам, морським свинкам, хом’якам і не лише їм потрібна родина. На сполох б’є продавчиня одного із зоомагазинів Черкас Анжела Дубінська, пише «Суспільне.Черкаси».

«Якщо нас закриють на локдаун, то всі звірята залишаться в магазині, їх не куплять. Зрозуміло, що ми їх тут не залишимо, це хіба додому забирати доведеться. Сім’я шиншил: Кузьма, Дульсинея та їхня доня, як і решта тварин, не розуміють, що таке карантин. Бо за ними щодня доглядають, діляться своїм теплом і любов’ю», – зізнається працівниця крамниці.

Жінка говорить, що погодувати тварин дуже просто. Проблема виникає саме у щоденному спілкуванні з чотирилапими та пернатими. Адже кожен з улюбленців соціалізований та приручений і не може без щоденної уваги.

Забрати усіх додому працівники магазину не зможуть, бо в квартирі немає місця, щоб розмістити всі клітки. Але проблема не лише в цьому. Люди, які мають домашніх улюбленців і не можуть придбати корм для них одразу на кілька тижнів чи місяців, фактично залишаються без засобів утримання своїх улюбленців.

«Часто приходять до нас і кажуть: до пенсії три дні, у мене є 24 гривні, насипте корму на 24 гривні. І ми насипаємо. У жодному маркеті таке не запропонують», – говорить Анжела Будінська.

Інформацію про те, що магазин доведеться зачинити, а тваринам шукати перетримку, жінка дізналася, коли побачила постанову Кабміну.

«Наш уряд якось необдумано видав цей указ, не читаючи, і цей квед потрапив під заборону. Збитки звичайно будуть, оренда платиться, опалення працює і вимикатися не буде. Однак найгірша ситуація з тваринами».

Голова обласної профспілки підприємців Леонід Запорожець говорить, що у цій ситуації у виграші залишається лише великий бізнес, маленький і середній – на межі виживання. Уряд не дає можливість працювати підприємцям навіть із дотриманням жорстких умов.

«Відчиняти віконечко і через нього подавати товар, це було б бажання. Але уряд не хоче на це йти, а тільки дозволити великим мережам торгувати, а всі решта – щоб були на карантині. Владнати ситуацію може лише Кабмін. Рішення, які ухвалила обласна чи міська влада у цьому випадку не мають сили. Тож якщо уряд і влада не піде на поступки, не відмінять усе та не зроблять по-новому закони, які б влаштовували і владу, і підприємців, то знову слід очікувати хвилю мітингів – підкреслив Леонід Запорожець.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в Умані діти створили будиночки для безпритульних тварин.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x