НовиниЧеркащинаЗолотоніський центр соціальної допомоги впровадив для пенсіонерів нову послугу

Золотоніський центр соціальної допомоги впровадив для пенсіонерів нову послугу

-

- Advertisment -

Вже 15 років у Золотоніському центрі соцдопомоги на безкоштовній основі діє соціальна їдальня. Отримати гаряче харчування за її місцезнаходженням мають право містяни, сукупний дохід яких не перевищує півтора прожиткового мінімуму доходів громадян.

Однак склалася така ситуація, що літні люди, які мають власних дітей, але з якихось причин з ними не проживають або не спілкуються, чи взагалі одиноко проживаючі, через стан свого здоров’я не в силі готувати собі їжу. Поряд із цим, під відповідний статус не підлягають, щоб мати можливість безкоштовно харчуватися. Відтепер вони можуть замовити гарячі обіди за доступною ціною, інформує "Золотоноша.city".

"Дехто з таких людей можуть прийти до нашого Центру, щоб платно отримати свіжу гарячу їду, ще й поспілкуватися з однолітками. Але є ще одна категорія громадян, які не виходять за межі помешкань і не в змозі самі готувати. Соціальні працівники також не можуть приходити до них кожного дня, лише двічі, у окремих випадках – тричі на тиждень. Тому нам телефонували їхні діти та близькі родичі, наприклад, з Полтави, Черкас, з пропозицією запровадити платну послугу з доставки гарячих обідів. Ми маємо право укладати договір не із самою людиною похилого віку, а з її представником. На рахунок нашої установи вони перераховують кошти, оплачуючи таку послугу", – розповідає директор Центру соцдопомоги Людмила Неліна.

Спеціалісти Центру соцдопомоги розробляють перспективне меню на 2 тижні, кількість отримувачів може варіюватися щодня. Договір можна укласти як на місяць на щоденне харчування, так і в окремо визначені дні. Оплата за гаряче харчування здійснюється за актом виконаних робіт, до 25 числа кожного місяця, кошти перераховуються на рахунок соціальної установи. Такий договір має 2 складові: сама вартість обіду і доставка транспортом закладу. Обіди транспортуються у харчових боксах.

Золотоніський центр соцдопомоги пройшов необхідні перевірки й одержав дозволи у підрозділі Держпродслужби, узгодив перелік страв, закупив 5 комплектів харчових боксів. Гарячий обід коштуватиме від 18 до 25 грн плюс доставка за затвердженим тарифом, орієнтовно з доставкою – від 30 до 35 гривень.

Як повідомляв сайт vikka.ua, соцпрацівники Золотоніщини отримали нові ровери.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Потяг інтерсіті “Черкаси – Київ” змінив графік руху

Потяг інтерсіті “Черкаси – Київ” повертає попередній розклад. З 22 квітня швидкісний поїзд їздитиме до столиці і у зворотному...

Заощадження в іноземній валюті задекларувала депутатка, яка є куратором Черкащини

Цінні папери чоловіка,  доходи й заощадження задекларувала народна депутатка з фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко. Декларації за 2023 рік...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x