НовиниЧеркащинаЗнову "Промбуд Індустрія": фірма з оточення "батьківщинівця" продовжує "пиляти"...

Знову "Промбуд Індустрія": фірма з оточення "батьківщинівця" продовжує "пиляти" бюджет

-

- Advertisment -

У Черкасах підприємство з орбіти "батьківщинівця" Юрія Тренкіна отримало понад 2 мільйони гривень за капремонт адміністративної будівлі у центрі міста, однак роботи до кінця так і не виконало. Про це сайту vikka.ua стало відомо з відкритих джерел.

Так, між ТОВ "Промбуд Індустрія", департаментом економіки та розвитку Черкаської міськради та департаментом організаційного забезпечення Черкаської міськради за результатами публічних торгів у системі ProZorro укладено тристоронній договір №189 від 20.07.2017 р. на виконання робіт з капітального ремонту приміщення майнового комплексу за адресою: вул. Благовісна, 170 (корпус К-2 та корпус Л-2 (покрівля) вартістю 2 млн 825 тис. 151 грн.

Під час аналізу тендерної документації встановлено, що, відповідно до локального кошторису на будівельні роботи №2-1-1, підрядник повинен виконати загальнобудівельні роботи у приміщенні архіву, що полягають у виконанні внутрішніх робіт (заміна вікон, дверей, влаштування підлоги, облаштування стін тощо), побудову каналізації архіву, господарчо-питного водопроводу архіву, проведення електромонтажних робіт.

Також другою чергою за вказаним договором ТОВ "Промбуд Індустрія" повинне виконати будівельні роботи з утеплення фасаду архіву (мінеральними плитами з декоративним опорядженням) та будівельні роботи по покрівлі гаража (влаштування утеплення покриттів плитами із мінеральної вати, влаштування цементної вирівнювальної стяжки та руберойду).

Відповідно до інформації з Єдиного веб-порталу використання публічних коштів Edata, ТОВ "Промбуд Індустрія" за вказаним договором виконало робіт на суму 2 млн 379 тис. 352 грн, що у процентному співвідношенні становить 84,2% від всього обсягу робіт за договором.

Під час огляду місця виконання робіт ТОВ "Промбуд Індустрія" встановлено, що станом на кінець березня 2018 року всередині приміщення архіву тривають будівельні роботи, фасад будівлі утеплено мінеральною ватою на половину без нанесення декоративного опорядження, а покрівля гаража встелена старим покриттям, яке навіть не знімалося, що означає, що роботи там не виконувались взагалі, хоча ТОВ "Промбуд Індустрія" отримало за вказані роботи кошти від департаменту оргзабезпечення Черкаської міської ради. Також на покрівлі гаража лежать будівельні матеріали, зокрема схожі на мінеральну вату, яка нічим не захищена від вологи.

Зазначені факти вказують на порушення закону в дотриманні виконання умов договору та мають привернути пильну увагу правоохоронців до законності використання бюджетних коштів.

Нагадаємо, ТОВ "Промбуд Індустрія" було засновано у лютому 2016 року з того часу отримало підрядів на 24,8 млн грн з міського бюджету. Зазначена фірма займається прибиранням прибудинкових територій міста. ЇЇ засновник – Євген Щербина, товариш та колишній помічник депутата міськради від "Батьківщини" Юрія Тренкіна.

За матеріалами перевірки Управління захисту економіки національної поліції щодо законності освоєння бюджетних коштів ТОВ "Промбуд Індустрія", прокуратура у вересні відкрила кримінальне провадження за ч. 4. ст. 191 ККУ (привласнення коштів шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах). За даними досудового розслідування для привласнення та відмивання коштів службові особи залучили транзитно-конвертаційну схему. Зокрема протягом 2016-2017 років фірма "Промбуд Індустрія" перерахувала підприємству рідні "батьківщинівця" Юрія Тренкіна понад 12 мільйонів гривень за свином’ясну та курячом’ясну продукцію.

За фактом виявлених порушень правоохоронці наприкінці березня провели обшуки на підприємстві родини Тренкіних та у домівках його рідних. Наразі тривають слідчі дії.

Як повідомляв сайт vikka.ua, фірма депутата-батьківщинівця після критики у соцмережі взялася за прибирання прибудинкових територій.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x