НовиниЧеркащинаЗмучені холодом сміляни провели акцію протесту під стінами "Черкасигазу"...

Змучені холодом сміляни провели акцію протесту під стінами "Черкасигазу" (ФОТО)

-

- Advertisment -

Із димом від спалених шин та гаслами на плакатах. Так 14 листопада про свої холодні проблеми під стінами ПАТ "Черкасигаз" заявили небайдужі жителі багатостраждальної Сміли, яка нині потерпає від відсутності теплопостачання. На місці акції протесту побував і кореспондент vikka.ua

Фото: Олександр Байда 

Учасники протесту кажуть: терпіти холод і бездіяльність місцевої влади вже несила, тож вдаються до рішучих дій. До газового господарства в Черкасах привезли автомобільні шини й підпалили, адже, переконують, тільки так змогли викликати керівництво "Черкасигазу" на розмову й озвучити свої основні вимоги. Для початку – негайно дати тепло в будинки їхнього міста. Крім того, просять притягти до відповідальності керівництво приватного підприємства "Смілаенергоінвест", яке останні сім років було тамтешнім теплопостачальником і після себе залишило багатомільйонний борг. 

"Громаду Сміли шантажують і намагаються навішати на неї борги цього підприємства. Але люди нікому нічого не винні, за тепло протягом всього цього часу містяни розраховувалися вчасно. – зазначає один із учасників протестної акції, голова ГО ветеранів АТО Черкаської області "Справедливість", Олександр Байда. – У нас немає часу на те, щоб судитись із кимось. Тепло повинно бути зараз, адже мерзнуть діти, жінки, хворі в лікарнях. Але наразі в опалювальну систему навіть не набрали води. Міська рада ж не може дати ради навіть собі. Вони ділять портфелі і роблять вигляд, ніби щось робиться для вирішення. А звичайні громадяни стали заручниками цієї ситуації". 

Нині смілян має забезпечувати теплом КП "Смілакомунтеплоенерго", однак ті досі не уклали нових договорів на постачання газу.

На чорні стовпи диму під вікнами підприємства до пікетувальників вийшов голова правління ПАТ "Черкасигаз" Сергій Буян. Каже: людей розуміє і співчуває, однак зарадити поки не може. Адже до цього часу смілянські владці не спромоглись врегулювати питання закупівлі природного газу для опалення.

"Єдине рішення, яке має прийняти смілянська влада – якомога швидше укласти договори на газопостачання. Тоді технічно ми зможемо подати газ протягом якихось десятків годин", – пояснює Сергій Буян.

Одразу після приїзду пікетувальників на місце події прибули й правоохоронці та надзвичайники. Останні швидко загасили вогонь від палаючих шин. 

Учасники протесту кажуть: відстоюватимуть своє місто до останнього, стукатимуть у всі можливі двері. І якщо вирішення проблеми затягнеться, обіцяють: діятимуть ще більш радикально.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через зрив опалювального сезону в Смілі відкрили кримінальне провадження.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x