Зігріваємось глінтвейном: оригінальні рецепти відомих кухарів

Глінтвейн – це той напій, який завжди зігріє і підніме настрій у холодну пору. Його особливість у доступності інгредієнтів і швидкому приготуванні.

Аби досягти солодкого терпкого аромату, у гаряче сухе або напівсухе вино зазвичай додають пряні спеції, цитрусові та мед.

Звідки з’явилось таке поєднання продуктів? Першими, хто додав спеції у вино, були римляни. Підігріти цей напій спало на думку жителям Північних країн.

З того часу зимова популярність глінтвейну ніколи не зникала у країнах Північної Європи, а найпоширенішою назвою виявився німецький варіант – «gluhende wein», що означає «палаюче вино».

antikinoteatr.com

Редакція vikka.ua підготувала для читачів підбірку оригінальних рецептів глінтвейну від видатних кухарів країни та світу

Важливо: глінтвейн у жодному випадку не повинен кипіти. Напівсолодкі й кріплені сорти вина бажано не використовувати, бо в них присутній цукор. Але якщо у вас алергія на мед, краще зробити виняток.

Глінтвейн від Ектора Хіменес-Браво

Гаряче вино зі спеціями, сидром і фруктами.

segodnya.ua

Інгредієнти:

  • Яблучний сидр – 500 мл (можна замінити яблучним соком);
  • Червоне вино – 750 мл;
  • Кориця – 2 палички;
  • Апельсиновий сік – 125 мл;
  • Мед – 0,5 склянки;
  • Аніс – за смаком.

Приготування:

  1. Змішуємо сидр і вино.
  2. Додаємо мед, корицю і дрібку анісу.
  3. Нагріваємо напій близько 3-4 хвилин, але не даємо йому закипіти.
  4. У кінці наливаємо апельсиновий сік.

Рецепт судді кулінарного шоу «МастерШеф» Тетяни Литвинової

superdom.ua

Інгредієнти:

  • Червоне сухе вино – 500 мл;
  • Сік з вишні/винограду/смородини/чорниці – 500 мл, розбавити такою ж кількістю води. На 1 л рідини додати:
  • Чорнослив – 3-4 шт (порізати);
  • Курага – 4-5 шт (порізати);
  • Імбир – 4 см;
  • Інжир – 3 шт;
  • Апельсин із шкіркою – 1/2 частини;
  • Лимон із шкіркою – 1/2 частини;
  • Спеції (бадьян, кориця, гвоздика, чорний і запашний перець по 2-3 горошини, кардамон 2-4 коробочки).

Приготування:

Сік закип’ятити і кинути всі інгредієнти. Коли все закипить, налити вино, довести до кипіння, зняти з вогню, укутати і дати настоятися. Мед додати перед вживанням, якщо знадобиться. Перед вживанням розігрівати природно.

 

Глінтвейн з ягодами і грушами. Рецепт Євгена Клопотенка

Груша віддасть глінтвейну смак і аромат, а вино збагатить грушу насиченим виноградним смаком.  Додатковим акцентами тут стануть апельсин і ожина.

klopotenko.com

Інгредієнти:

  • Груша (тверді сорти) – 3 шт;
  • Сухе червоне вино – 1-2 пляшки;
  • Ожина (заморожена) – 200 г;
  • Цедра з чверті апельсину;
  • Бадьян – 4 шт;
  • Кардамон – 4 шт;
  • Гвоздика – 2-3 шт;
  • Кориця – 1 паличка;
  • Цукор – 90-100г.
static2.gazeta.ua

Приготування:

  1. У велику каструлю виливаємо вино. Якщо одна пляшка – в процесі приготування глінтвейну і груш доведеться їх постійно перевертати. Якщо взяти кілька пляшок вина, то груші будуть повністю покриті вином, при цьому кількість цукру можна збільшити. А от кількість спецій залиште однаковою.
  2. У груш зрізаємо дно і чистимо від шкірки за допомогою ножа для чищення овочів. Обов’язково обирайте тверді сорти груш.
  3. Викладаємо груші у вино, додаємо цукор і спеції, цедру апельсина, доводимо до кипіння на середньому вогні, а потім зменшуємо вогонь і варимо протягом 15-20 хвилин.
  4. За кілька хвилин до готовності додаємо ягоди ожини, після чого дістаємо груші і подаємо окремо, а глінтвейн розливаємо по чашках, додавши в кожну по шматочку апельсина.

 

Глінтвейн по-англійськи. Рецепт видатного Джеймса Олівера

Відомий шеф-кухар з Великої Британії, ресторатор, автор популярних у світі книг і телепрограм на теми кулінарії, підприємець та громадський діяч, популяризатор здорового харчування і активний борець за харчову освіту.

Інгредієнти:

  • Клементин (сорт мандарин) – 2 шт;
  • Лимон – 1 шт;
  • Лайм – 1 шт;
  • Цукрова пудра – 200 г;
  • Гвоздика – 6 шт;
  • Кориця – 1 паличка;
  • Лавровий лист – 3 шт;
  • Мускатний горіх – 1 цілий, для терки;
  • Ваніль – 1 шт;
  • Бадьян – 2 шт;
  • Ваніль – 1 шт;
  • Червоне вино – 2 пляшки.

Приготування:

  1. Використовуючи ніж для чищення овочів, зрізати великі шматочки шкірки з клементинів, лимону і лайму.
  2. Покласти цукор у велику каструлю, додати шматочки шкірки і вичавити сік клементина. Додати гвоздику, паличку кориці, лавровий лист і 10-12 разів потерти мускатний горіх.
  3. Розрізати ванільні стручки навпіл і додати, потім влити достатньо червоного вина, щоб покрити цукор.
  4. Нагрівати, поки цукор повністю не розчиниться у червоному вині, потім довести до кипіння. Тримати суміш на вогні близько 4-5 хвилин, або поки не отримаєте гарний густий сироп.
  5. Коли сироп буде готовий, зменшити вогонь до мінімуму і додати бадьян і інше вино.
  6. Обережно нагріти напій і приблизно через 5 хвилин, коли він стане теплим і смачним, розлити його в термостійкі чашки/бокали і подати.

Раніше сайт vikka.ua писав про топ-8 подарунків, які варто вручити коханій на 8 березня.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Стали свідком новини? Тисніть тут
booked.net