Online TV
КориснеЗігріваємось глінтвейном: оригінальні рецепти відомих кухарів

Зігріваємось глінтвейном: оригінальні рецепти відомих кухарів

Глінтвейн – це той напій, який завжди зігріє і підніме настрій у холодну пору. Його особливість у доступності інгредієнтів і швидкому приготуванні.

Аби досягти солодкого терпкого аромату, у гаряче сухе або напівсухе вино зазвичай додають пряні спеції, цитрусові та мед.

Звідки з’явилось таке поєднання продуктів? Першими, хто додав спеції у вино, були римляни. Підігріти цей напій спало на думку жителям Північних країн.

З того часу зимова популярність глінтвейну ніколи не зникала у країнах Північної Європи, а найпоширенішою назвою виявився німецький варіант – «gluhende wein», що означає «палаюче вино».

antikinoteatr.com

Редакція vikka.ua підготувала для читачів підбірку оригінальних рецептів глінтвейну від видатних кухарів країни та світу

Важливо: глінтвейн у жодному випадку не повинен кипіти. Напівсолодкі й кріплені сорти вина бажано не використовувати, бо в них присутній цукор. Але якщо у вас алергія на мед, краще зробити виняток.

Глінтвейн від Ектора Хіменес-Браво

Гаряче вино зі спеціями, сидром і фруктами.

segodnya.ua

Інгредієнти:

  • Яблучний сидр – 500 мл (можна замінити яблучним соком);
  • Червоне вино – 750 мл;
  • Кориця – 2 палички;
  • Апельсиновий сік – 125 мл;
  • Мед – 0,5 склянки;
  • Аніс – за смаком.

Приготування:

  1. Змішуємо сидр і вино.
  2. Додаємо мед, корицю і дрібку анісу.
  3. Нагріваємо напій близько 3-4 хвилин, але не даємо йому закипіти.
  4. У кінці наливаємо апельсиновий сік.

Рецепт судді кулінарного шоу «МастерШеф» Тетяни Литвинової

superdom.ua

Інгредієнти:

  • Червоне сухе вино – 500 мл;
  • Сік з вишні/винограду/смородини/чорниці – 500 мл, розбавити такою ж кількістю води. На 1 л рідини додати:
  • Чорнослив – 3-4 шт (порізати);
  • Курага – 4-5 шт (порізати);
  • Імбир – 4 см;
  • Інжир – 3 шт;
  • Апельсин із шкіркою – 1/2 частини;
  • Лимон із шкіркою – 1/2 частини;
  • Спеції (бадьян, кориця, гвоздика, чорний і запашний перець по 2-3 горошини, кардамон 2-4 коробочки).

Приготування:

Сік закип’ятити і кинути всі інгредієнти. Коли все закипить, налити вино, довести до кипіння, зняти з вогню, укутати і дати настоятися. Мед додати перед вживанням, якщо знадобиться. Перед вживанням розігрівати природно.

 

Глінтвейн з ягодами і грушами. Рецепт Євгена Клопотенка

Груша віддасть глінтвейну смак і аромат, а вино збагатить грушу насиченим виноградним смаком.  Додатковим акцентами тут стануть апельсин і ожина.

klopotenko.com

Інгредієнти:

  • Груша (тверді сорти) – 3 шт;
  • Сухе червоне вино – 1-2 пляшки;
  • Ожина (заморожена) – 200 г;
  • Цедра з чверті апельсину;
  • Бадьян – 4 шт;
  • Кардамон – 4 шт;
  • Гвоздика – 2-3 шт;
  • Кориця – 1 паличка;
  • Цукор – 90-100г.
static2.gazeta.ua

Приготування:

  1. У велику каструлю виливаємо вино. Якщо одна пляшка – в процесі приготування глінтвейну і груш доведеться їх постійно перевертати. Якщо взяти кілька пляшок вина, то груші будуть повністю покриті вином, при цьому кількість цукру можна збільшити. А от кількість спецій залиште однаковою.
  2. У груш зрізаємо дно і чистимо від шкірки за допомогою ножа для чищення овочів. Обов’язково обирайте тверді сорти груш.
  3. Викладаємо груші у вино, додаємо цукор і спеції, цедру апельсина, доводимо до кипіння на середньому вогні, а потім зменшуємо вогонь і варимо протягом 15-20 хвилин.
  4. За кілька хвилин до готовності додаємо ягоди ожини, після чого дістаємо груші і подаємо окремо, а глінтвейн розливаємо по чашках, додавши в кожну по шматочку апельсина.

 

Глінтвейн по-англійськи. Рецепт видатного Джеймса Олівера

Відомий шеф-кухар з Великої Британії, ресторатор, автор популярних у світі книг і телепрограм на теми кулінарії, підприємець та громадський діяч, популяризатор здорового харчування і активний борець за харчову освіту.

Інгредієнти:

  • Клементин (сорт мандарин) – 2 шт;
  • Лимон – 1 шт;
  • Лайм – 1 шт;
  • Цукрова пудра – 200 г;
  • Гвоздика – 6 шт;
  • Кориця – 1 паличка;
  • Лавровий лист – 3 шт;
  • Мускатний горіх – 1 цілий, для терки;
  • Ваніль – 1 шт;
  • Бадьян – 2 шт;
  • Ваніль – 1 шт;
  • Червоне вино – 2 пляшки.

Приготування:

  1. Використовуючи ніж для чищення овочів, зрізати великі шматочки шкірки з клементинів, лимону і лайму.
  2. Покласти цукор у велику каструлю, додати шматочки шкірки і вичавити сік клементина. Додати гвоздику, паличку кориці, лавровий лист і 10-12 разів потерти мускатний горіх.
  3. Розрізати ванільні стручки навпіл і додати, потім влити достатньо червоного вина, щоб покрити цукор.
  4. Нагрівати, поки цукор повністю не розчиниться у червоному вині, потім довести до кипіння. Тримати суміш на вогні близько 4-5 хвилин, або поки не отримаєте гарний густий сироп.
  5. Коли сироп буде готовий, зменшити вогонь до мінімуму і додати бадьян і інше вино.
  6. Обережно нагріти напій і приблизно через 5 хвилин, коли він стане теплим і смачним, розлити його в термостійкі чашки/бокали і подати.

Раніше сайт vikka.ua писав про топ-8 подарунків, які варто вручити коханій на 8 березня.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

Перейменування в Черкасах, які повертають гідність: Буркацької – Липинського

Перейменування — це не просто зміна назви. Це повернення своєї історії та ідентичності. Хто не вчить свою історію, той...

У «Черкасиобленерго» стартував період передачі показників: споживачів просять не зволікати

В АТ «Черкасиобленерго» повідомляють про старт періоду передачі показників електролічильників. Він триватиме до 3 грудня включно, тож споживачів закликають...

Цікаве:

Чому збільшуються відключення світла на Черкащині: енергетики назвали головну причину

Графіки відключення електроенергії на Черкащині залишаються вимушеним кроком через...

Вже 15 років у лунки з картоплею вношу це: збираю по 2 ящика з квадратного метра щоразу

Щоб картоплі вродило як треба рекомендуємо обовʼязково додати до...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

Підключення до трансляції ВІККА...
Перевірка доступності потоку

Трансляція недоступна

Наразі пряма трансляція не ведеться. Спробуйте пізніше.

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x