НовиниЧеркащинаЗігрій людину: Черкаси долучились до "теплого" соціального флешмобу (Фото)

Зігрій людину: Черкаси долучились до "теплого" соціального флешмобу (Фото)

-

- Advertisment -

Віддати непотрібний теплий одяг тим, чиї статки не дозволяють придбати новий. А щоб адресат зрозумів, що ця річ саме для нього, кріпити до неї послання: "Це для вас! Нехай ця річ вас зігріє!". Таку теплу акцію започаткували у столиці, закликавши долучатись небайдужих з інших міст.

Минулого вікенду хвиля тепла докотилась і до Черкас. З організаторами спілкувались кореспонденти vikka.ua

Олександр Михальов народився і виріс у Черкасах. У Києві оселився ще зі студентських років. Нині ж гостини до батьків поєднує з доброю справою. Теплий одяг для нужденних дбайливо розвішав вздовж паркану в одному з районів міста. Аби кожен, кому це потрібно, міг скористатись можливістю.

"Ми просто хочемо показати, наскільки просто робити добро: не треба десь реєструватись, залучати якісь політичні партії. Якщо у вас є річ, якою ви не плануєте більше користуватись, але вона в гарному стані, ви можете повісити її в будь-якому сквері або парку, і цей одяг знайде нового власника, – розповідає пан Олександр. – Незважаючи на те, що цьогоріч зима тепла, є багато людей, в який немає можливості купити нові теплі речі. А от зігріти їх, виявляється, є охочі: хтось нам передає речі, зв’язується через соцмережі, хтось може вийти і повісити сам".
 

Допомагає Олександру і його 8-річна донька Еліза. Дівчинка вперше бере участь у подібних флешмобах.

"Я взяла свою курточку, бо вона мені вже не потрібна. Вона тепла і гарна, може зігріти тих діток, яким немає що вдягти чи у батьків не вистачає грошей", – розповідає Еліза.
 

Всеукраїнську акцію "Зігрій людину" започаткував друг Олександра Михальова – киянин Андрій Кривущенко. У свій час його надихнув досвід Болгарії – там подібні заходи вже стали традиційними. Стартував флешмоб з Києва, пізніше до нього долучились Львів, Вінниця, Луцьк, Чернівці, Шостка. Тепер ще й Черкаси. Своїм прикладом організатори акції в регіонах хочуть спонукати містян продовжувати цю добру справу. 

Готова ділитись речами з нужденними черкащанка Тетяна Григорівна. Жінка каже, разом із сусідами в межах свого КСНу вже збирають одяг, аби в подальшому робити життя інших теплішим. 

До кінця лютого організатори раптівки планують охопити якомога більше великих міст та маленьких містечок. Впевнені, 29 лютого зможуть підбити підсумки акції всеукраїнським рекордом добра.

Як повідомляв сайт vikka.ua, відомі черкащани спеціально для новорічної фото сесії перевдягнулись у образи з дитячих світлин.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x