НовиниСпортЗі звинувачень "Нацкорпусу" в расизмі "Черкаських Мавп" сміються навіть...

Зі звинувачень "Нацкорпусу" в расизмі "Черкаських Мавп" сміються навіть у США

-

- Advertisment -

Заяви голови осередку "Нацкорпусу" Дмитра Кухарчука щодо звинувачення в расизмі БК "Черкаські Мавпи" через нібито неполіткоректну назву неабияк здивували афроамериканських спортсменів, які грають у Канзасі разом із вихованцем "Мавп" Святославом Михайлюком. Про це баскетболіст написав у Facebook.

"Традиційно переглядаючи баскетбольні новини з України, був шокований інформацією про звинувачення мого рідного клубу "Черкаські Мавпи" у расизмі. Нібито сама назва і логотип "Мавп" є образливими для американських легіонерів команди, що назву треба змінити. Розповів про це своїм афроамериканським друзям у команді, які були здивовані не менше, ніж я. Адже у США більшість студентських команд мають second name, пов’язане з назвами тварин, птахів тощо. Моя університетська команда в NCAA більше відома, як Jayhawks (яструби). Я вже не говорю про назви команд NBA, – написав Михайлюк. – Мені дико чути вимогу перейменування клубу, який виростив мене і низку моїх друзів-баскетболістів. Клубу, який відкриває світ баскетболу, життєві і спортивні перспективи для сотень черкаських школярів. Клубу, який став для всіх нас – його вихованців, які грають в США і в Україні – великою баскетбольною сім’єю. Мене у Канзасі знають саме як вихованця "Черкаських Мавп". Не повірите, наскільки переповнює почуття гордості, коли на початку кожного баскетбольного матчу під час оголошення складу стартової п’ятірки моєї команди при скандуванні понад 16 тисяч глядачів поряд з моїм ім’ям звучить назва мого міста Черкаси. Міста, яке асоціюється у мене з "Черкаськими Мавпами".

Баскетболіст подякував "Черкаським Мавпам", Михайлу Бродському, Сергію Одаричу, тренерам і співробітникам клубу за те, що відкрили шлях у великий баскетбол і продовжують це робити для сотень інших дітей.

"А всі ті недолугі звинувачення й вимоги – то дикість і примітивізм", – наголосив він.

Як повідомляв сайт vikka.ua, "Черкаські Мавпи" відреагували на звинувачення у расизмі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах видаватимуть гуманітарну допомогу для тваринок-переселенців

Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста за підтримки Humane Society International (HSI) розпочинає видачу корму для тварин, які зі...

Внаслідок ДТП загинув рятувальник зі Звенигородщини

Сьогодні, 7 травня, попрощалися з рятувальником Віктором Гончаром, який загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x