НовиниЖурналіст: Варто боротися, не можна опускати руки. І допомагати...

Журналіст: Варто боротися, не можна опускати руки. І допомагати треба

-

- Advertisment -

"Спочатку плакала над кожною програмою. Коли знімаєш маленьку дитину, вона не розуміє, що хвора. А старші знають, що від сюжету залежить — чи зберуть гроші на операцію, — розповідає журналіст черкаської телекомпанії "ВІККА" Вікторія Хамаза, яка два роки готує передачу "Подаруй життя". Про це інформує "Gazeta.ua".

"Вікківці" постійно знімають сюжети на соціальні теми. Матеріали про героїв у найскрутнішому становищі публікують також на своєму сайті vikka.ua.

"Спочатку готували сюжети про діток, які лікуються в дитячому відділенні Черкаського онкодиспансеру. З часом люди почали телефонувати в студію з проханням допомогти і їм. Ми намагаємося підтримати їх. Колеги теж завжди долучаються. Для героя одного з сюжетів, у якого важка форма епілепсії, ми в студії збирали гроші. Влітку влаштували аукціон побачень. Журналісти були лотами, їх купували наші політики й відомі громадські діячі. Так ми зібрали невеличку суму цьому хлопчику. Коли знімали матір трьох дітей, у якої проблеми з нирками, я написала пост у "Фейсбуці". Допомагала відкрити картку в банку. За кілька днів так зібрали понад 54 тисячі гривень. Ця жінка потім просто підійшла й обняла мене. Не могла нічого сказати. Це був дуже щемкий момент. Усі старання коштували того", — говорить Вікторія Хамаза.

Із часу виходу програми її героями стали десятки черкащан.

"На каналі є кілька соціальних проектів. Часто самі підтримуємо сім'ї, які потребують допомоги. Традиційно на новорічні свята наші дівчата й хлопці щедрують. Усі гостинці передаємо діткам, які найбільше того потребують. Черкащанам з їхніми проблемами важко потрапити на центральне телебачення. Тому для людей вкрай важливо, що є така можливість на нашому каналі. Тоді їм допомагають усі, хто чим може. Хто дасть 100 гривень, а хто — десять, хтось для бабусі скупиться в магазині", – каже директор компанії Вікторія Лут.

Ті, хто потребує допомоги, телефонують у студію чи пишуть журналістам на сайт.

"Люди мають розуміти, що в країні нелегкий час. Треба допомагати й підтримувати одне одного. Тому зараз знімаємо більше сюжетів на соціальні теми. Це історії людей, яким необхідна допомога і моральна, і матеріальна. Дуже багато історій про недужих діток, про онкохворих. Глядачі реагують по-різному. Зрозуміло, що не завжди завдяки одному сюжету надійдуть кошти на пересадку органа чи лікування. Це — якась частина. Але так ми надихаємо людей, даємо поштовх. Заохочуємо допомагати. З миру по нитці — і буде легше. Коли йдеться про захмарні суми, іноді люди кажуть — що вдієш, сума непідйомна. Але варто почати. Вікторія знімала сюжет про чоловіка зі слоновістю шкіри. Люди допомогли йому грошима. Нещодавно зібрали величезну суму на потреби онкохворої жінки. Влітку допомогли студентці з онкозахворюванням. Для цього організували турнір. Удалося оплатити один курс хіміотерапії. Всіх проблем ми не вирішуємо. Але хочемо показати — варто боротися, не можна опускати руки. І допомагати треба. Навіть п'ятьма гривнями. Бо вони можуть бути вирішальні. Ми показуємо не безнадію, а як знайти вихід із ситуації, що склалася", — розповідає шеф-редактор програми новин Олена Берестенко.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах розбирають спеціальне покриття, щоб відремонтувати дитячий майданчик

У черкаських скверах і парках лагодять дитячі майданчики. Спершу відремонтували майданчики у парку «Хіміків». Про це інформує КП «Дирекція...

Черкасами розїжджає таксі, котре перевозить людей, які не мають можливості пересуватися самостійно

Василь Приходько працює водієм майже 30 років. У цьому році пересів на спеціальне авто. Василь Миколайович водить інватаксі. Перевозить...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x