додому Новини Черкащина «Жодних домовленостей не було»: ОДА заплатить за оздоровлення дітей менше, ніж міськрада

«Жодних домовленостей не було»: ОДА заплатить за оздоровлення дітей менше, ніж міськрада

0

Путівки на оздоровлення дітей Черкаській ОДА обійшлись дешевше, ніж міській раді на 30%. Представники обох установ у коментарі сайту vikka.ua заявили, що жодних домовленостей із учасниками тендеру не було, а відповідність якості надання послуг і ціни перевірятимуть.

Днями раніше видання 18000 поінформувало, що вартість одного дня відпочинку біля моря від Черкаської ОДА складе близько 396 гривень. Переможець – табір «Таврія», що належить Херсонській обласній раді та розташований у місті Скадовськ. Конкурентом на аукціоні для переможця було також підприємство «Юг-Ск», що в результаті аукціону запропонувало ціну у майже аналогічні 396 гривень за добу відпочину.

Це ж підприємство «ЮГ-СК» раніше уклало договір з департаментом соцполітики Черкаської міської ради, запропонувавши за відпочинок 588 гривень на добу. А це на 30% більше, ніж могло бути для чиновників ОДА .

За словами керівника Управління у справах сім’ї, молоді і спорту Черкаської ОДА Івана Солодкого, ніяким перемовин з учасниками тендеру не було.

«Щороку у державному обласному бюджеті передбачені кошти на оздоровлення дітей. За нас законодавець усе придумав. Є платформа «Прозоро», є сума. Ми прописали свої вимоги, а саме те, що це повинен бути заклад вищої категорії, зі своїм пляжем, повинне бути 5-разове харчування. Між собою торгувались чотири учасники. Переміг той, який запропонував найвигідніші умови. Все дуже просто. Ми з ними поговорили, вони підтвердили, що за рахунок оборотних коштів вони гарантують надання якісної послуги. Звичайно, ми це все будемо контролювати і перевіряти», – сказав Солодкий.

Водночас і в департаменті соцполітики Черкаської міськради зауважують, що ніяк не впливали на тендерний процес, бо не мають на це права. А під час торгів скарг від учасників не надходило. Чому підприємець запропонував чиновникам ОДА нижчу ціну – невідомо. Зараз міська рада проводить детальний аналіз надання послуг.

«Період відпочинку дітей вже стартував, і це головне. Друга зміна розпочинається з 16 червня. Вже зараз триває аналіз надання послуг. Отримуємо інформацію від батьків, дітей, потім висвітлимо її, – зауважив директор департаменту соцполітики Євгеній Данченко. – Виграти тендер – це одне питання, надати послуги на цю суму – друге питання, підписати акти виконаних робіт і оплатити – третє. Тому зараз іде повний контроль ситуації відпочинку дітей у Черкасах».

Як повідомляв сайт vikka.ua, на літню оздоровчу кампанію дітей в області спрямують 17 мільйонів гривень.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version