додому Новини Черкащина Жителям Черкас пояснили, чому вода в крані має специфічний запах

Жителям Черкас пояснили, чому вода в крані має специфічний запах

0

Протягом кількох днів черкасці почали відчувати специфічний запах води в кранах.

У черкаському водоканалі пояснюють, що такий запах пов’язаний із незначним збільшенням концентрації хлору у воді. Втім, як і раніше, технологічна обробка води в кранах залишається незмінною. Про це інформує Zmi.ck.ua.

"Цей запах пов’язаний із технологією хлорування і, можливо, незначного збільшення концентрації хлору, але в межах норми. Наразі ми тримаємо концентрацію хлору у воді на верхніх межах дозволених нормативів. Стандарт передбачає концентрацію хлору у воді на вході в місто від 0,8 до 1,2 мг зв’язаного хлору. Якщо раніше ми тримали показник хлору – до 1мг, то зараз ми намагаємося тримати до 1,2 мг.",– пояснив головний інженер КП "Черкасиводоканал" Олександр Гончаренко.

Він наголошує, що така концентрація хлору спостерігається саме на вході в місто, у кранах же вона в рази менша.

"Стандарт контролює хлор саме на вході в місто. У розподільній мережі хлору зазвичай менше. Якщо у людини в крані було хлору 0,1 мг, то зараз може бути 0,15 -0,25", – прокоментував Олександр Гончаренко.

Такі міри вирішили вжити, аби посилити контроль за безпекою жителів. А крім того збільшили кількість проб, зменшили період між лабораторними дослідженнями, ввели проведення додаткових аналізів по Дніпру, по питній воді і по основним показникам. Додає, наразі щодня лабораторія проводить до 10 досліджень води.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині "чорні лісоруби" зрізали дубів на мільйон гривень.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version