додому Новини Черкаси Жителям 100 будинків Черкас відшкодують вартість генераторів (ВІДЕО)

Жителям 100 будинків Черкас відшкодують вартість генераторів (ВІДЕО)

1

Жителям черкаських багатоповерхівок відшкодовуватимуть вартість генераторів. Компенсацію зможуть отримати близько ста багатоквартирних будинків обласного центру, опалення яких неможливе без електроенергії. Повідомляє власкор ВІККА.

«Це будинки, які мають або індивідуально-теплові пункти, або 10 і більше поверхів, тобто без додаткових насосів, які працюють від електрики і розташовані всередині будинку. Технологічно опалення у будинку постачатися не може», – зазначив в.о. директора департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Сергій Отрешко.

У одній з багатоповерхівок Черкас – дахова котельня. Тут установки працюють від світла. Тому без нього немає й опалення в будинку.

Голова управління ОСББ Наталія розповідає: «Під час відключення світла у нас просто зупиняється все в будинку. У нас немає ні опалення, ні гарячої води, нічого немає тому якщо у нас буде генератор і на вулиці буде мінусова температура, то ми зможемо обігріти наш будинок і не дати замерзнути системі».

Експерти з теплопостачання зазначають: зараз на вулиці плюсова температура. Квартири будинків з індивідуальним опаленням без світла охолоджуються, проте не критично. Інша справа, коли за вікном буде мінус.

«Якщо буде мороз, більше 5° морозу, то тоді без генераторів відключення освітлення в таких будинках буде містити загрозу. І в даному випадку, коли в будинках не буде генератора, то в цих будинках треба буде зливати воду із системи», – розповів директор «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась.

Будинки з такою системою опалення зможуть отримати від мерії компенсацію в розмірі від 30 до 400 тисяч гривень. Сума залежатиме від потужності придбаного генератора.

Сергій Отрешко пояснив: «Приміром генератор потужністю 3,5 кіловати буде компенсовуватися у 30 тис. грн. А джерело живлення більше 29 кіловат, у 400 тис».

Програма запрацює вже із січня. Аби отримати компенсацію, керівникам будинків потрібно визначити потужність генератора або іншого джерела безперебійного живлення.

«Придбувається безперебійне джерело живлення, установлюють його і разом з теплопостачальною організацією підтверджують, що це джерело дійсно забезпечує роботу системи опалення будинку належної якості. І після цього з підтвердними документами, щодо придбання даного генератора, звертаються до нас в департамент», – зазначає Сергій Отрешко

На загальні відшкодування в бюджеті передбачили близько 10 млн. грн.

YouTube video player

 

Читайте також:

Вихованки студії фітнесу та сучасного танцю «Грація» Черкаської гімназії № 31 здобули нагороди на Всеукраїнському фітнес-турнірі «Різдвяні канікули», у межах якого відбувся Чемпіонат України з фіт-денс у Черкасах.

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

1 коментар

  1. Якщо вже відшкодовуєте висоткам, то чим гірші будинки приватного сектору де сім’я змушена витрачати значно більші кошти ніж сім’ї багатоквартирного будинку на один генератор. Я взагалі то того що не має зараз інших, нагайніших потреб? Що вже волонтери ходять з простягнутими руками на ті срані тепловізори і коптери.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version