НовиниЧеркасиЖителям 100 будинків Черкас відшкодують вартість генераторів (ВІДЕО)

Жителям 100 будинків Черкас відшкодують вартість генераторів (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Жителям черкаських багатоповерхівок відшкодовуватимуть вартість генераторів. Компенсацію зможуть отримати близько ста багатоквартирних будинків обласного центру, опалення яких неможливе без електроенергії. Повідомляє власкор ВІККА.

«Це будинки, які мають або індивідуально-теплові пункти, або 10 і більше поверхів, тобто без додаткових насосів, які працюють від електрики і розташовані всередині будинку. Технологічно опалення у будинку постачатися не може», – зазначив в.о. директора департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Сергій Отрешко.

У одній з багатоповерхівок Черкас – дахова котельня. Тут установки працюють від світла. Тому без нього немає й опалення в будинку.

Голова управління ОСББ Наталія розповідає: «Під час відключення світла у нас просто зупиняється все в будинку. У нас немає ні опалення, ні гарячої води, нічого немає тому якщо у нас буде генератор і на вулиці буде мінусова температура, то ми зможемо обігріти наш будинок і не дати замерзнути системі».

Експерти з теплопостачання зазначають: зараз на вулиці плюсова температура. Квартири будинків з індивідуальним опаленням без світла охолоджуються, проте не критично. Інша справа, коли за вікном буде мінус.

«Якщо буде мороз, більше 5° морозу, то тоді без генераторів відключення освітлення в таких будинках буде містити загрозу. І в даному випадку, коли в будинках не буде генератора, то в цих будинках треба буде зливати воду із системи», – розповів директор «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась.

Будинки з такою системою опалення зможуть отримати від мерії компенсацію в розмірі від 30 до 400 тисяч гривень. Сума залежатиме від потужності придбаного генератора.

Сергій Отрешко пояснив: «Приміром генератор потужністю 3,5 кіловати буде компенсовуватися у 30 тис. грн. А джерело живлення більше 29 кіловат, у 400 тис».

Програма запрацює вже із січня. Аби отримати компенсацію, керівникам будинків потрібно визначити потужність генератора або іншого джерела безперебійного живлення.

«Придбувається безперебійне джерело живлення, установлюють його і разом з теплопостачальною організацією підтверджують, що це джерело дійсно забезпечує роботу системи опалення будинку належної якості. І після цього з підтвердними документами, щодо придбання даного генератора, звертаються до нас в департамент», – зазначає Сергій Отрешко

На загальні відшкодування в бюджеті передбачили близько 10 млн. грн.

 

Читайте також:

Вихованки студії фітнесу та сучасного танцю «Грація» Черкаської гімназії № 31 здобули нагороди на Всеукраїнському фітнес-турнірі «Різдвяні канікули», у межах якого відбувся Чемпіонат України з фіт-денс у Черкасах.

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Володимир
Володимир
1 рік тому

Якщо вже відшкодовуєте висоткам, то чим гірші будинки приватного сектору де сім’я змушена витрачати значно більші кошти ніж сім’ї багатоквартирного будинку на один генератор. Я взагалі то того що не має зараз інших, нагайніших потреб? Що вже волонтери ходять з простягнутими руками на ті срані тепловізори і коптери.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Збитків майже на 100 тис. грн: черкаські патрульні зупинили незаконний вилов риби

Черкаський водний патруль виявив чоловіка, який здійснив незаконний вилов риби. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Під час...

Продав згорток за 800 гривень: смілянина заарештували за торгівлю психотропами

Правоохоронці затримали та повідомили про підозру смілянину за фактом збуту особливо небезпечної психотропної речовини. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x