додому Новини Черкащина Жителя Умані засудили за несплату аліментів

Жителя Умані засудили за несплату аліментів

0

18 червня 2018 року вироком Уманського міськрайонного суду 32- річного жителя міста Умані визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 164 КК України (злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей – аліментів), та призначено йому покарання у вигляді одного року обмеження волі з іспитовим строком на 1 рік. Про це інформує прес-служба прокуратури Умані.

Слідством установлено, що 32-річний чоловік згідно рішення суду зобов’язаний сплачувати аліменти на утримання малолітнього сина. Проте, всупереч вищевикладеному, він, починаючи з жовтня 2016 року по лютий 2017, та з квітня 2017 року по червень 2017 року від сплати аліментів, встановлених рішенням суду, діючи умисно і цілеспрямовано, злісно ухилявся, не працевлаштовувався, фінансової допомоги на утримання дитини не надавав, добровільно рішення суду не виконував, на неодноразові попередження про притягнення до кримінальної відповідальності за злісне ухилення від сплати аліментів не реагував, свої доходи, отримані від виконання тимчасових робіт приховував. Вказані діяння призвели до виникнення заборгованості в розмірі 5986 гривень.

Процесуальне керівництво та підтримання публічного обвинувачення в даному кримінальному провадженні здійснювалось Уманською місцевою прокуратурою.

На цей час вирок суду не вступив у законну силу та вивчається прокуратурою на предмет законності.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині чоловік відробляє аліменти на суспільно корисних роботах.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version