НовиниЧеркащинаЖителька Звенигородки потрапила до лікарні через отруєння грибами

Жителька Звенигородки потрапила до лікарні через отруєння грибами

-

- Advertisment -

21 травня жительку Звенигородки госпіталізували до терапевтичного відділення центральної районної лікарні з попереднім діагнозом "отруєння грибами середньої тяжкості". Про це інформує прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Жінка 1981 року народження розповіла, що 16 травня повечеряла грибною стравою. Бабки та польські гриби вона збирала минулоріч у місцевому лісі. Підстав сумніватися у тому, що відварила та заморозила неїстівні гриби, не мала.

Зле відчула себе вже цього ж дня. У неї з’явилися нудота та блювота. Втім жінка не квапилася їхати до лікарні. Звернулася по допомогу лише через 5 днів, 21 травня, коли її стан суттєво погіршився – посилилася нудота, запаморочення.

Наразі потерпіла знаходиться під наглядом медиків. Її стан стабільний.

Спеціалісти Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства нагадують: до харчового отруєння грибами призводить незнання відмінних властивостей їстівних та отруйних грибів.

Проте іноді навіть їстівні гриби можуть стати причиною отруєння. Це буває у тих випадках, коли збирають та вживають гриби старі, перезрілі або після тривалого їх зберігання.

Гриби належать до продуктів, які швидко псуються. Тому їх необхідно переробляти у день збору. Максимальний строк зберігання грибів не повинен перевищувати 24 години при температурі не вище 10°С. Це пов’язано з тим, що зрілі гриби є поживним середовищем для різноманітних мікроорганізмів, в тому числі хвороботворних.

Як повідомляв сайт vikka.ua, під час пожежі в багатоповерхівці ледь не загинула черкащанка.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська спортивна школа виборола низку нагород на чемпіонаті з гімнастики

Вихованці черкаської спортивної школи вибороли низку нагород на чемпіонаті з гімнастики, який відбувся 27 квітня у місті Олександрія. Про...

У Тальному проведуть в останню путь загиблого воїна

В останню путь проведуть захисника Юрія Болинця, чиє серце перестало битися 30 квітня 2024 року. Про це повідомляє пресслужба...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x