додому Новини Черкащина Жителі села на Жашківщині вимагають змінити новопризначену старосту

Жителі села на Жашківщині вимагають змінити новопризначену старосту

0

Замінити новопризначену старосту села вимагають жителі Павлівки, що на Жашківщині. Старосту призначив голова Баштечківської громади, до якої увійшло село. Хоча перед виборами обіцяв, що очільницю села обиратимуть гуртом.

Про це інформує Суспільне: Черкаси.

Жителі Павлівки налаштовані проти нової старости. Тому люди вийшли мітингувати.

«Старосту призначили на першій після виборів сесії, – розповіла одна з місцевих жительок Наталія Панасюк. – Голова громади попри обіцянку до людей не дослухався. Хоча вони на сходці проголосували за колишню голову села – Олену Рябоконь».

Павлівчанка Ніна Голуб каже, що староста людям обіцяв, що вона буде працювати:

«За Олену Вікторівну було 150 голосів, за Тетяну Василівну – 75. Це вже 225 голосів. У неї 43. Як можна таку людину ставити?»

Старосту призначили з другого разу. Спочатку свої голоси за Ларису Сліпак віддали троє депутатів із двадцяти двох.

«Запропонували таємне голосування. Але перед цим сказали перерву зробити 5-ти хвилинну. Проголосували, вкинули бюлетені і вже ж в цієї Сліпак виявилось 14 голосів», – розповів депутат Баштечківської громади Андрій Саковський.

На роботі староста не з’являється. Але для людей вже зробила чимало проблем, зауважила Тетяна Ніколенко:

«Вона закрила своїми руками нам школу, підбурила батьків і це доказово. Але люди про це бояться казати, не знаю чому».

Прояснити ситуацію мають у Баштечках, де зараз центр громади. Однак поспілкуватися з головою громади журналістам не вдалося: його не було на робочому місці. За словами секретарки сільської ради, він був на виїздній нараді.

Телефоном голова ОТГ Сергій Мельник пояснив:

«Згідно із законом я вніс три кандидатури. І з цих трьох кандидатур вибрали одну. Депутати обирали, не я обирав. Не я призначав».

Не вдалося журналістам поспілкуватися і з новопризначеною старостою села. На робочому місці у Павлівці її не було. Не застали і вдома. Телефоном жінка розповіла: обов’язки старости виконує із 6 листопада.

«Я налаштована працювати. Працювати для людей. Це все провокації. При діючій владі школа була закрита рішенням сесії Жашківської райради. за попереднім погодженням сільського голови. Як можна пов’язувати мене Сьогодні я вже працювала на робочому місці. Приймала особисто людей, вирішувала питання про закриття пошти».

За словами керівника Черкаського офісу програми з підтримки реформи децентралізації Сергія Слинька, якщо люди не погоджуються з призначенням, єдиний вихід – переконати в цьому керівництво ОТГ.

«Вони уповноважені ухвалити за них рішення. А якщо люди хочуть донести якусь думку конкретну, то мають працювати з цими ж депутатами і головою. Але голова й депутати не зобов’язані прислухатися лише до думки громадян у даному випадку. У них уже є право вирішувати питання призначення старости».

Жителі ж Павлівки сподіваються, що голова ОТГ таки їх почує.

Як повідомляв сайт vikka.ua, наймолодший в Україні сільський голова з Черкащини очолив велику ОТГ.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version