додому Новини Черкащина Жителі Черкас просять визнати вуличних котів частиною екосистеми міста

Жителі Черкас просять визнати вуличних котів частиною екосистеми міста

0

Визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Черкаси, дозволити їм вільно жити в підвалах, горищах та інших місцях їх постійного перебування та знищувати гризунів. Петицію із таким проханням зареєстрували на сайті Черкаської міської ради жителі міста.

"Останнім часом у нашому місті спостерігається жахлива тенденція до збільшення кількості випадків замурування котів в підвальних приміщеннях житлових будівель. З метою захисту тварин від подібного жорстокого поводження, необхідно визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Черкаси та заборонити їх безпричинні жорстокі вбивства, – зазначає авторка звернення Валентина Калинина. – Слід дозволити котам вільно жити та пересуватися в підвалах, горищах та інших місцях їхнього постійного перебування, оскільки вони виконують вкрай важливу функцію природної дератизації – знищення гризунів, що є рознощиками багатьох інфекцій. Водночас, слід приділити увагу питанню їхнього розмноження, а саме проведенню заходів з гуманної біостерилізації, вакцинації, реєстрації, облаштування домівок та доступних поїлок".

Черкащанка перелічує, що потрібно зробити міській владі: проголосити котів співмешканцями Черкас та внести відповідні зміни до правил благоустрою, правил утримання будинків та прибудинкової території, зробити відповідні доповнення до повноважень.

Більше про те, яких рішень чекають містяни від міськради, – за посиланням.

Як повідомляв сайт vikka.ua, сесію черкаської міськради пікетують приватні підприємці.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version