НовиниКриміналЖитель Жашківщини воював з моторолою: його засудили

Житель Жашківщини воював з моторолою: його засудили

-

- Advertisment -

За матеріалами СБУ 12 років за гратами проведе бойовик «днр», який воював з «моторолою». Про це повідомляє пресслужба Черкаської СБУ.

За даними слідства, бойовиком є мешканець Жашківського району. Він ще у 2014 році приєднався до терористичної організації «днр». Зокрема, проходив службу у складі підрозділу очолюваного терористом «моторола». Там він під позивним «одеса» брав участь у бойових діях в районі населених пунктів Міусинськ, Малинівка та Миколаївка, що на Донеччині.

Встановлено, що пізніше він очолював так званий навчальний центр з проведення спеціальної бойової підготовки бойовиків «днр», де особисто проводив навчання із тактики стрільб. Також, був призначений на керівну посаду у терористичному підрозділі «кальміус», який входить до складу так званого «міноборони днр».

Наразі, він є керівником «спортивного клубу армії», де займається військовим вишколом бойовиків, які беруть участь у військовому протистоянні силам ЗСУ.

На підставі доказової бази суд визнав фігуранта винним за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Нині, засуджений переховується від правосуддя на тимчасово окупаній території.

Заходи з викриття зловмисника та розслідування злочину здійснювали співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x