додому Новини Черкащина Житель Катеринопільщини поїв грибів і потрапив до лікарні

Житель Катеринопільщини поїв грибів і потрапив до лікарні

0
лікарня отруєння реанімація
slovoidilo.ua

На Черкащині днями зареєстровано новий випадок отруєння дикорослими грибами. До лікарні потрапив житель села у Катеринопільському районі. Інформує ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

лікарня отруєння реанімація
slovoidilo.ua

35-річний чоловік із села Вербовець Катеринопільського району зазнав отруєння грибів. 25 жовтня він вживав дикорослі печериці, які назбирав на власному подвір’ї. Вірогідно, серед грибів була бліда поганка, яка спричинила отруєння.

Перші симптоми (слабкість, нудота, багаторазова блювота, біль у животі, діарея) з’явились вже на ранок наступного дня. Потерпілий госпіталізований до відділення інтенсивної терапії Катеринопільської лікарні, де наразі перебуває на лікуванні.

Усього від початку року в області зареєстровано 11 випадків отруєнь дикорослими грибами з 18 потерпілими, з них 10 дітей. 

Фахівці застерігають: за наявності симптомів отруєння: нудота, блювота, різкий біль у животі, діарея, запаморочення, відтік крові від кінцівок (холодні руки та ноги), судоми, марення, поява галюцинацій, негайно звертайтесь до свого сімейного лікаря або до служб екстреної медичної допомоги.

Не займайтеся самолікуванням — адже за згаяний час ви можете заплатити власним життям!

Читайте також:

Жителям Черкас нагадають правила маскового режиму

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version