додому Новини Черкащина Житель Чигиринщини захворів на бореліоз

Житель Чигиринщини захворів на бореліоз

0
кліщі хвороба лайма бореліоз

У Черкаській області лабораторно підтвердили випадок інфікування кліщів бореліями. Інформує обласний ЦКПХ.

На початку травня в жителя села Іванівка Чигиринської територіальної громади зареєстровано захворювання на хворобу Лайма. Діагноз лабораторно підтверджений.

кліщі хвороба лайма бореліоз

Зважаючи на ситуацію, фахівці Чигиринського відділення провели збір кліщів на території громади. Зібраних кліщів направили до лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Результати дослідження лабораторії підтвердили наявність кліщів, інфікованих збудником хвороби Лайма.

Довідково: Зараження людей хворобою Лайма (кліщовий бореліоз, Лайм-бореліоз)  відбувається під час відпочинку в лісі, в паркових зонах,найчастіше – під час перебування на дачах та присадибних ділянках. У більшості випадків хвороби Лайма хворі відзначають факт присмоктування кліща або укусу невідомою комахою.

Захворювання супроводжується характерним клінічним проявом – мігруючою еритемою, яка являє собою кільце гіперемованої шкіри з більш блідим центром. Часто разом з еритемою у людини з’являється гарячка, головний біль, затверділість м’язів шиї, ломота тіла і млявість. Якщо захворювання не лікувати у ранній стадії, то пізніше уражаються різні органи і системи організму: нервова, серцево-судинна система, опорно-руховий апарат, селезінка та печінка.

При вчасно встановленому діагнозі хвороби більшість пацієнтів можна успішно вилікувати антибіотиками. Чим раніше почати лікування, тим швидше видужає людина.

Читайте також:

У Черкаському медичному центрі допомагають людям із ВІЛ народити здорових дітей (ВІДЕО)

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version