додому Новини Жінка заразилася ботулізмом, скуштувавши в’ялену рибу черкаського виробництва

Жінка заразилася ботулізмом, скуштувавши в’ялену рибу черкаського виробництва

0

Хотіла посмакувати, а дістала небезпечне захворювання. На Полтавщині жінка придбала в’ялену рибу черкаського виробництва, ймовірно від якої заразилася ботулізмом. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

У фахівців відомства виникла підозра, що випадок захворювання пов’язаний саме із вживанням продукції виробника із Черкас. Щоб підтвердити це, вони навідалися на підприємство з позаплановою перевіркою дотримання вимог законодавства про безпечність та якість харчових продуктів, санітарних та ветеринарних норм і правил у рибопереробному цеху.

Під час перевірки було встановлено, що у підприємця відсутні будь-які документи щодо виробництва та реалізації в’яленої риби. Натомість він запевнив, що документи на продукцію, які було представлено в торговельній мережі на Полтавщині, ним не видавались, а підпис та печатка підроблені.

Водночас фахівці Держпродспоживслужби виявили на підприємстві низку грубих порушень, як-от незадовільний санітарно-технічний та санітарно-гігієнічний стан виробництва, відсутність лабораторного контролю тощо.

Матеріали перевірки фахівці передали до прокуратури Черкаської області, яка й визначатиме міру відповідальності підприємця.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через пиво й рибу у стоматполіклініці Черкас проведуть спецперевірку.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version