додому Новини Безпека Жахи окупації і повернення додому: історія родини з Іванівки, над якою Черкащина...

Жахи окупації і повернення додому: історія родини з Іванівки, над якою Черкащина взяла шефство

0

Черкащина допомагає відновлювати Херсонщину за національним проектом “Пліч-о-пліч”. Серед підшефних сіл – Іванівка. Місцева жителька Наталія з родиною повернулись сюди відразу після його звільнення від російських окупантів, розповідається на сайті Черкаської ОВА.

Про всі жахіття окупації ця родина досі згадує із сльозами. Серед ночі їх розбудили російські військові з автоматами. Увірвались до оселі. Погрожували і залякували. В Іванівку ворожі війська зайшли в березні торік. До того рясно «крили» село артою.

Родині пані Наталії довелося кинути буквально все нажите: дім, господарство, худобу.

– Виїздили із села разом із сусідами двома машинами, – пригадує пані Наталія. – Нас услід обстрілювали, думали, не вирвемось. На щастя, змогли… “Шакали” усе скрізь понищили. У нас провалена стеля від прильоту в хаті, усі меблі – посічені.

Утім вони все одно повернулись назад, коли ЗСУ визволили село. Бо воно було і є українським, рідним. Хоча пані Наталія з чоловіком і не знають, за що братися і як відбудовувати своє життя на руїнах.

– Черкащина допоможе!  – зауважує начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. – Ми взяли шефство над цим та ще двома селами Херсонщини в межах національного проекту «Пліч-о-пліч», ініційованого Президентом України. Бригади ремонтників з усієї області уже працюють. Разом ми все здолаємо!

Нагадаємо, аби допомогти відновитися громадам Херсонської області, які найбільше постраждали під час окупації, в Україні ініціювали проєкт «Пліч-о-пліч».  Задля цього свої зусилля об’єднали 15 регіонів України.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version