НовиниЧеркащинаЗгорів будинок переселенців: деталі резонансної пожежі на Чорнобаївщині

Згорів будинок переселенців: деталі резонансної пожежі на Чорнобаївщині

-

- Advertisment -

Без даху над головою лишилась багатодітна родина переселенців, яка втекла від війни зі Сходу на Черкащину.

Про це інформують «Вечірні Черкаси».

Нагадаємо, пожежа сталась на вулиці Яровій у селі Скородистик, що на Чорнобаївщині. О 18.32 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному будинку, в якому було п’ятеро дітей та троє дорослих.

«Церква «Добра вість» вивозила людей зі Слов’янська, а ми як волонтери прийняли більше 100 осіб переселенців із Донеччини в Ірклієві. У будинку, який згорів, вони прожили всього місяць. Двоє діток у цій родині народилось уже в селі», – розповів пастор церкви «Перемога віри» Володимир Сєміонкін.

У момент пожежі в будинку було восьмеро людей, а батько діток – 40-річний В’ячеслав Гончаренко – перебував у справах у сусідньому селі.

Чоловік повернувся вже не додому, а фактично на згарище. Будинок і всі речі згоріли вщент. Лишився тільки паспорт старшого сина від першого шлюбу.

«Я розпитував доньку, що сталось. І з її слів, пожежа почалась із дальньої кімнати. Донька пригадала, що почула тріск і побачила дим, а коли зайшла в кімнату, то побачила, що вже горить стеля. Ми саме купили двоярусне ліжко і два матраци. От ці матраци і загорілись. Проводка не могла загорітись, була в хорошому стані. Може, де іскра попала від груби, – розповів В’ячеслав Гончаренко, який саме їхав провідувати діток у Черкаську дитячу лікарню. – Я тільки від дружини з опікового відділення, вона після пожежі ще не прийшла в себе, в стресовому стані. Там же лікують меншого синочка й маму дружини».

Рятуючись із палаючого будинку, діток до моменту приїзду швидкої прихистила сусідка – вчителька місцевої школи.

«Із потерпілими працювали п’ять бригад екстренки. Найбільше постраждали 74-річна бабуся, її 41-річна донька та однорічний хлопчик. Їх із опіками обличчя та з отруєнням продуктами горіння медики відвезли до опікового відділення Першої Черкаської міської лікарні», – поінформувала прессекретар Черкаського обласного центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф Ірина Назарок.

Пожежу ліквідували за дві години – о 20.47.

В.о. завідувача опікового відділення Першої Черкаської міської лікарні Петро Осауленко, не маючи права розголошувати дані про стан здоров’я пацієнтів, поінформував, що стан здоров’я доправлених після пожежі нині – задовільний.

Батька з дітками 5-ти, 6-ти, 8-ми та 10-ти років і молодого чоловіка 20-ти років із отруєнням продуктами горіння медики доправили в Черкаську обласну дитячу лікарню та Чорнобаївську центральну райлікарню.

Причина пожежі встановлюється. Будинок обігрівали буржуйкою, в ньому є і пічне опалення.

В’ячеслав Гончаренко говорить, що односельці відгукнулись на їхню біду й допомагають, хто чим може.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в Умані двоє дітей підпалили квартиру.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Каневі зросте вартість проїзду в громадському транспорті

Вартість проїзду в міських автобусах зросте в Каневі з 1 травня. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Вартість проїзду...

Табурець показав наслідки ракетного удару по Смілі (ФОТО)

Нині триває ліквідація наслідків ракетної атаки по Смілі. Нагадаємо, зранку ворог вдарив по околицях міста з «Іскандеру». «Спершу про потерпілих....

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x