НовиниЧеркащинаЗгіблов розповів, чому ніхто не хоче об’єднуватись в ОТГ...

Згіблов розповів, чому ніхто не хоче об’єднуватись в ОТГ з Черкасами

-

- Advertisment -

Реформа децентралізації, утворення ОТГ, укрупнення населених пунктів, об’єднання в сильні громади – це реформа, яка найкраще реалізовується в Україні. Однак Черкаси втратили свій шанс приєднати до себе навколишні села. Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив лідер Партії вільних демократів Олександр Згіблов.

Депутат говорить, що утворити єдину громаду вже готуються Руська Поляна і Геронимівка, Червона Слобода і Хутори з Вергунами. Залишається лише напрямок Свидівок-Сокирно і лівий берег – Благодатне (колишня Чапаєвка). Однак населені пункти довкола Черкас не поспішають об’єднуватися із нашим містом.

"По-перше, ніхто не хоче такої влади, яка нині в Черкасах. Нікому не потрібні МАФи на кожному кроці, "дерибан" бюджету, розтринькування землі, вічні колапси: то сміттєвий, то сніговий", − зазначив Олександр Згіблов.

"Вільнодемократівець" говорить, що, окрім цього, місто не пропонувало навколишнім селам альтернативи.

"Мер не їхав у Геронимівку і не казав людям, що приєднання до Черкас дасть можливість зменшити тариф на воду на 10%, а вартість проїзду в маршрутці не буде 8 грн. Бондаренко і його команда не приїжджали в Хутори і не казали, що приєднавшись, вони отримають із Черкас не тільки воду, але й відремонтовані дороги. Бондаренко не зустрічався з трудовим колективом Червонослбідської лікарні і не казав, що їхній заклад не зникне, як про це кажуть, а навпаки розвиватиметься, бо 20% жителів Черкас лікуються в Червоній Слободі", − повідомив Олександр Згіблов.

Також, ще однією причиною, чому до Черкас не хочуть приєднуватися села, депутат вважає те, що для приєднання необхідно проводити вибори, яких боїться теперішня влада.

"Приєднання населених пунктів, де є додатково дві − три тисячі виборців, може зіграти не на користь Бондаренка. Та і в Черкасах рейтинг мера впав до 19%", − зазначив лідер "Вільних демократів".

Єдиним виходом із цієї ситуації Олександр Згіблов вважає перевибори мера та міської ради Черкас і об’єднатися із селами, що знаходяться у 20-кілометровій зоні. Це Червона Слобода, Леські, Вергуни, Хутори, Геронимівка, Руська Поляна, Свидівок, Сокирно, навіть Мошни і Будище.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Бондаренко пропонує приєднати до Черкас одне із сіл лівобережжя.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На війні загинув старший сержант із Драбівщини

На війні під час виконання бойового завдання загинув старший сержант Віталій Герольд. Про це повідомила голова Драбівської громади Світлана...

На Черкащині фінішує посівна: що сіють аграрії у цьому році? (ВІДЕО)

На Черкащині фінішує посівна кампанія. Цьогоріч на Черкащині заплановано посіяти 443 тис. га ярих зернових і зернобобових культур. Інформує...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x