НовиниЧеркащинаЗемлю, яку захопив росіянин із Черкащини, повернули атовцям

Землю, яку захопив росіянин із Черкащини, повернули атовцям

-

- Advertisment -

У земельному скандалі на Київщині, який тягнеться вже три роки, врешті-решт поставлено крапку. 21 червня Апеляційний суд Київської області розглянув справу захоплення 70 га землі, які на 49 років отримав уродженець Росії, а нині житель Черкаської області Євген Вишняков. Правда ніби восторжествувала: землю було повернуто її реальним власникам, пише "Моя Київщина".

Все почалося у 2014 році, коли Згурівська сільрада вирішила зарезервувати вищезгадані 70 га для військовослужбовців, які воюють в АТО, та їх сімей. Землі було розбито на 403 ділянки по 15 соток. Однак невдовзі виявилося, що Головне управління Держземагентства в Київській області вирішило передати цю землю в оренду для фермерського господарства Євгену Вишнякову. При цьому договори було підписано з грубими порушеннями – без затвердженої техдокументації з нормативно-грошової оцінки земельних ділянок.

Суд першої інстанції став на бік воїнів, держави та громади – скасувавши незаконні накази облзему та договори пожиттєвої оренди стратегічної згурівської землі. Але "фермер" із Черкащини та його адвокати й місцеві представники думають інакше, тому продали на апеляцію. Як припускають журналісти, не для того, щоб перемогти, а для того, щоб затягнути час і обробляти землю далі.

Утім, апеляційний суд підтвердив рішення першої інстанції, віддавши землю громаді.

Хто ж такий Євген Вишняков?

Вишняков Євген Вікторович є уродженцем Росії (м. Майкоп, Краснодарський край), живе у Черкаській області. Євген Вишняков не вперше стає фігурантом земельних скандалів. У 2015 році голова Драбівської райради Черкаської області Володимир Дзега повідомив, що громадянин Вишняков є підставною особою, якій за аналогічними схемами для фермерського господарства передаються сотні гектарів землі на Черкащині.

Варто зазначити, що у держреєстрах Вишняков фігурує щонайменше у двох агро-компаніях – "Вишенька Плюс" та "Ювіто-агро". Як раз в останній разом з ним працює дуже цікавий компаньйон – Юрій Васильков, уродженець Броварів, який з 2006 по 2010 рік був депутатом райради. Васильков протягом тривалого часу очолював структури, пов’язані з земельними кадастрами. Подейкують, що Васильков пов'язаний з одіозним нардепом Геннадієм Бобовим, який має величезний аграрний бізнес на Черкащині, і якого в ЗМІ згадують в контексті вбивства у 2014 року журналіста-розслідувача Василя Сергієнка в Корсунь-Шевченківському.

Ще один співвласник даної фірми – Віталій Оксентюк – на місцевих виборах 2015 року балотувався до Черкаської облради від Радикальної партії, але не пройшов.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині родини атовців уже два роки не можуть отримати землю.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x