НовиниЧеркащинаУ МОЗ повідомили про збільшення кількості заражень коронавірусом

У МОЗ повідомили про збільшення кількості заражень коронавірусом

-

- Advertisment -

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що в Україні вже розпочався спалах коронавірусу. Про це він розповів на брифінгу 20 січня, пише видання «OBOZREVATEL».

Загалом в Україні минулої доби зафіксували майже 18,5 тися нових випадків інфікування. Для порівняння, позавчора підтвердили 12,8 тисяч заражень.

– В Україні за вчора вже зафіксовано 18 479 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Це свідчить про те, що в країні почався спалах. Епіцентр спалаху – захід України, – заявив Ляшко.

Віктор Ляшко зазначив, що МОЗ уже подало запит щодо запровадження на Івано-Франківщині «червоної» зони карантину. Крім того, високий рівень захворюваності фіксують у Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях. Погіршення ситуації з COVID-19 у МОЗ пов’язують із початком циркуляції штаму Омікрон у країні.

– Наприкінці грудня та на початку січня у нас було за тиждень по 30 тисяч випадків. Цього тижня вже через два дні 30 тисяч випадків. Передусім за кількістю виявлених випадків. Це особливості перебігу хвилі зі штамом Омікрон, який вже був зареєстрований у 149 країнах у всіх шести регіонах ВООЗ. В Україні штам виявлено вже у 10 областях, – розповів міністр.

На Черкащині минулої доби зафіксували 405 нових випадків інфікування коронавірусом. З лабораторно підтвердженим вірусом лікуються  3 946 жителів області, з них на стаціонарному лікуванні – 408 людей. За останню добу – 5 смертей.

Читайте також: Ковід-сертифікат тепер буде дійсним лише 9 місяців.

Читайте новини vikka.ua у зручному форматі:

телеграм-канал,

сторінка у фейсбуці,

акаунт в інстаграмі,

ми в TikTok.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x