НовиниЧеркасиЧеркаську швидку допомогу оштрафували за перевищення швидкості (ВІДЕО)

Черкаську швидку допомогу оштрафували за перевищення швидкості (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Автівки «екстренки» поспішають на виклики і отримують штрафи за перевищення швидкості. На це скаржаться керівники служби в кількох регіонах України, зокрема й на Черкащині, повідомляє «5 канал».

Камери відеофіксації не вирізняють карети швидкої як спецтранспорт, і через це керівникам швидкої в особистий електронний кабінет надходять сповіщення про штрафи.

швидка допомогаКоли керівник черкаської екстренки отримав «лист щастя» про штраф – здивувався. Нині він оскаржує це рішення, намагаючись довести, що це був спецтранспорт на виклику.

– Кожен день більш як сто автомобілів виконує невідкладні завдання, іноді технічні причини, іноді людський фактор, в будь-якому випадку, ви знаєте, автомобілі зараз працюють в посиленому режимі, – пояснює керівник Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігор Фесун.

У патрульній поліції пояснюють: система працює автоматично, незалежно від категорії та виду транспорту. Швидкі належать до спецтранспорту і мають право використовувати проблискові маячки та сирену й за потреби перевищувати швидкість.

Як зазначає перший заступник начальника Департаменту Патрульної поліції України Олексій Білошицький, у випадку скоєння правопорушення воно автоматично фіксується щодо всіх т/з, які було ідентифіковано. За його словами, у патрульної поліції немає жодних списків «виключень», окрім т/з зі спецреєстрацією та спеціалізованими дорожніми номерними знаками.

– Автомобілі ШМД мають право, виконуючи невідкладне службове завдання, відступати від вимог (крім сигналів регулювальника) за умови увімкнення проблискового маячка. Якщо таке авто ШМД фіксується камерою автоматичної фіксації, проте рухається з увімкненими проблисковими маячками, то матеріали не складають. Але трапляється, що це непомітно на фото або інспектор не визначив це візуально. Тоді керівник юридичної особи, на яку зареєстрований транспортний засіб ШМД, може звернутись із заявою щодо оскарження такої постанови і її скасують, – пояснює Білошицький.

Тобто за результатами розгляду постанови про порушення скасовують, якщо підтвердять рух з увімкненими проблисковими маячками. Однак медики зазначають, що доводити це немає часу.

Як повідомив заступник начальника Департаменту Патрульної поліції, вже ініційовано запровадження державних номерних знаків спеціально для карет швидкої допомоги, що дозволить звести нанівець такі випадки.

Відеорепортаж «5 каналу»:

YouTube player

Як повідомляла vikka.ua, черкаські медики здійснили унікальну трансплантацію

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Будищенській громаді запрацював новий пожежний підрозділ

38-й підрозділ місцевої пожежної охорони запрацював у Будищенській територіальній громаді. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Черкаській...

У Каневі зросте вартість проїзду в громадському транспорті

Вартість проїзду в міських автобусах зросте в Каневі з 1 травня. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Вартість проїзду...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x