НовиниЗдоров'яПанкреатит: поняття та основні симптоми

Панкреатит: поняття та основні симптоми

-

- Advertisment -

В роботі травної системи людини всі органи є важливою складовою комфорту і здоров’я. Відмова одного з органів призводить до зміни балансу, що стає причиною проводити медичні заходи. Одним з таких органів є підшлункова залоза. Вона виробляє необхідні ферменти, потрапляють в тонкий кишечник і надалі беруть участь у перетравлюванні білків, вуглеводів і жирів. Також орган є джерелом інсуліну, який відповідає за рівень глюкози в крові.

Порушення роботи підшлункової залози призводить до розвитку захворювання – панкреатиту. На перших порах хвороби може допомогти Креон або інші аналогічні препарати. Надалі потрібна постійна перевірка цього органу, аналіз його роботи і підтримка при необхідності. Тим більше виділяють гостру і хронічну форму.

vladmedicina.ru

Причини розвитку панкреатиту

Основний фактор впливу – це підвищене навантаження, що в підсумку призводить до ураження тканин. Виділяють кілька причин таких наслідків:

  • надмірне вживання алкоголю;
  • травми живота;
  • постійний прийом лікарських препаратів;
  • інтоксикація організму;
  • генетика;
  • неправильне харчування.

При перших проявах проблеми слід звернутися до лікаря для діагностики та установки діагнозу. Згодом приймається рішення щодо консервативного або хірургічного лікування.

Симптоми панкреатиту

Найчастіше діагностується гостра форма панкреатиту, але при відсутності належного лікування поступово розвивається хронічне захворювання. Симптомів при гострій формі кілька:

  1. Біль. Відрізняється ріжучим характером і спостерігається в середній частині живота. Біль не припиняється, поки не прийняти спазмолітики;
  2. Висока температура. Розвивається запальний процес, що і провокує збільшення температури;
  3. Блювота і нудота. Черговий напад блювоти не принесе людині полегшення, спостерігається сухість у роті, а на язиці утворюється білий наліт. Пацієнту прописується виключно голод.

Це основні симптоми, але також спостерігається здуття живота, запор або діарея, а також задишка. У разі гострої форми панкреатиту у хворого з’являються болі в животі, інтоксикація організму, а також порушення в роботі ендокринної системи.

Дієта як основа лікування

Лікарі призначають «Стіл №5», де під забороною гостра, жирна і смажена їжа. Будь-які продукти необхідно варити або запікати. Суворо забороняється куріння і прийом алкоголю. Додатково обмежується вживання солі і продуктів, де є ефірні масла і екстраактивні речовини.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Депутати облради висадили у черкаському санаторії магнолії, сакури і лаванду (ВІДЕО)

Депутати Черкаської обласної ради відвідали дитячий санаторій «Сосновий бір», щоб висадити на території закладу екзотичні рослини. Повідомляє власкор ВІККА. Директор...

У Смілі рахують збитки від обстрілу та починають ремонтні роботи

У місті Сміла на Черкащині триває ліквідація наслідків російської атаки. Про це пише начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Залучена районна...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x