НовиниЧеркащинаНовий корпус кардіоцентру в Черкасах обійдеться в 900 млн...

Новий корпус кардіоцентру в Черкасах обійдеться в 900 млн грн

-

- Advertisment -

За два роки для Черкаського обласного кардіоцентру мають збудувати новий корпус серцево-судинної хірургії з сучасними операційними та високотехнологічним обладнанням. Про це розповіли очільники області під час презентації проєкту в комунальному закладі.

Новий корпус матиме приймальне відділення, діагностичний центр, операційне відділення, відділення анестезіології, інтенсивної терапії, сучасний гелікоптерний майданчик для запровадження санавіації, що допоможе зменшити рівень смертності від серцево-судинних захворювань тощо.

Через брак потужностей сьогодні медики не можуть надати кваліфіковану медичну допомогу всім, хто цього потребує. Сподіваються, що з відкриттям нового корпусу в кардіоцентрі дбатимуть не лише про черкащан, а й про жителів сусідніх областей.

– Упродовж минулого року наші медики зробили 1,5 тисяч операцій на серці, близько 300 – на відкритому серці, 1700 коронарографій, 242 пацієнти отримали кардіостимуляцію. За 2021 рік пролікували 623 інфаркти міокарда тощо. Новий корпус допоможе покращити якість надання послуг, відкрити нові напрямки, збільшити потік пацієнтів, – розповів завідувач кардіохірургічного відділення кардіоцентру Олег Журба.

Торік на виготовлення ПКД цього корпусу з обласного бюджету спрямували 3,5 млн грн.

Як розповів заступник голови Черкаської обласної ради Сергій Лісовий, депутати надали під будівництво земельну ділянку, що раніше належала санаторію «Сосновий бір». Фахівці управління майном обласної ради підготували технічну документацію, і тепер треба передати кардіоцентру право на користування цією землею.

Голова Черкаської ОДА Олександр Скічко зауважив, що вартість виконання проєкту становить понад 900 млн грн. Ці гроші планують залучити з держбюджету.

Читайте також: Тисяча за вакцинацію: виплати зможуть отримати й діти.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x