НовиниЗдоров'яМедики розповіли, які хвороби можна підчепити через кондиціонер

Медики розповіли, які хвороби можна підчепити через кондиціонер

-

- Advertisment -

З приходом літа майже в кожному приміщенні починає працювати кондиціонер. І вдома і на роботі для комфортного перебування люди охолоджують повітря. Та чи не переважає шкода від нього користь?

Як розповідають в Черкаському обласному лабораторному центрі МОЗ, в кондиціонерах можуть міститися різні патогенні мікроорганізми, які з потоком повітря потрапляють в приміщення. Найчастіше центральна частина приладу стає розсадником легіонел. Це бактерії, що викликають таке інфекційне захворювання, як легіонельоз. Симптомами недуги може бути лихоманка, ускладнене дихання, інтоксикація.

грязний кондиціонер
фото з мережі інтернет

Якщо кондиціонер працює за принципом оборотного повітропостачання, коли охолоджене повітря просто ганяється по колу, то він стає небезпечними для здоров’я, якщо в приміщенні є люди, хворі вірусною інфекцією. Вірусні частинки захоплюються потоком повітря і розносяться по всьому приміщенню. Якщо такі кондиціонери встановлені в громадських місцях, то велика ймовірність заразитися ГРВІ.

Крім цього шкоди здоров’ю можуть завдати різкі перепади температур. Коли на вулиці +32, а в приміщенні комфортні + 18-20, достатньо вийти з охолодженої кімнати на вулицю – і простуда або навіть запалення легенів гарантовані. Як кажуть фахівці, організм дуже погано переносить перепади температур, і така різниця загрожує розвитком запальних захворювань дихальних шляхів. Крім того, існує небезпека захворіти запальними захворюваннями сечостатевих органів, наприклад, циститом.

фото з мережі інтернет

Фреон – холодоагент, який застосовується в більшості сучасних кондиціонерів. Фреон важчий за повітря, тому при його витоку він може витіснити повітря з приміщення. Деякі різновиди фреонів при розкладанні виділяють небезпечні токсини і можуть викликати сонливість і задуху.

Сушка повітря.У середньому один кондиціонер витягує близько 1 літра води з повітря за 1 годину роботи. Таким чином, охолоджене повітря стає дуже сухим, що шкідливо для шкірних покривів і слизових оболонок дихальних шляхів.

фото з мережі інтернет

Аби отримувати від кондиціонерів користь, а не шкоду, спеціалісти радять регулярно чистити або замінювати повітряні фільтри. Їхнє пряме призначення — збір частинок пилу, плісняви, пилку і інших небажаних компонентів. Забруднений фільтр не здатний якісно затримувати частинки. Профілактичне обслуговування включає видалення бруду, цвілі і інших скупчень. Це не дасть шкідливим речовинам видуватися в приміщення.

Сайт vikka.ua повідомляв, у Черкасах 19-річна дівчина підхопила ботулізм.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x