НовиниЧеркасиЧеркаським медикам передали кювези для "поспішайок" (ВІДЕО)

Черкаським медикам передали кювези для “поспішайок” (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Нові кювези для передчаснонароджених немовлят отримали черкаські медики. Допомогу обласному перинатальному центру та міському пологовому будинку надав Ротарі клуб «Черкаси».

«Два нових інкубатори «Атом», які ми змогли в якості гуманітарної допомоги привезти в подарунок. Ці два інкубатори ми отримуємо завдяки нашій співпраці з Словенією, Консульством, Ротарі клубами і  європейськими виробниками такого облднання», – зазначила медична координаторка спілки Ротарі клубів України, паст-президентка Ротарі клубу «Черкаси» Ольга Палійчук.

Такі інкубатори важливі для передчаснонароджених. Вони створюють комфортні умови для немовлят. Тут підтримують потрібну температуру, вологість і приглушене світло. Перебування там – максимально наближене до утроби матері. Так дитина зможе легше адаптуватися до нових умов життя.

Наталія Лакуста, керівниця обласного перинатального центру розповіла: «Апаратура, яка допомагає виходжуватися діткам маловаговим, тобто тим, які народилися передчасно або яки ми їх називаємо, поспішайки. Тим, які маленькі за своєю вагою. Тим, які маленькі за своїм егестаційним віком і тим, які хворі. Вони потребують такої апаратури».

Війна вплинула на емоційний стан людей, зокрема й вагітних. До того ж, до Черкас переїхали багато жінок з територій бойових дій. Через підвищений стрес та хвилювання збільшилася і кількість передчаснонароджених.

«У відділенні перебуває на сьогодні семеро дітей.  Загальна кількість недоношених передчаснонароджених дітей в середньому це десь близько 70% від загальної кількості народжених. Якщо брати за цей рік, то це десь близько 63 дітей», – зазначила завідувачка відділення інтенсивної терапії новонароджених обласного перинатального центру Богдана Вілен.

Керівник пологового будинку розповідає: це не перша їх співпраця із ротарійцями. З початку війни волонтери постійно надають допомогу закладу.

«Ми довго і плідно співпрацюємо з організацією Ротарі «Черкаси», яка надає нам допомогу у вигляді молочних сумішей, води для молочних сумішей та обладнання для надання допомоги новонародженим, недоношеним та дітям, які мають важкий стан для отримання максимальної медичної допомоги в повному об’ємі», – розповів директор Черкаського міського пологового будинку «Центру матері та дитини» Дмитро Вітренко.

 

 

 

Читайте також: 

У лікарні помер водій, який потрапив у ДТП на Звенигородщині.

 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах поліклініку, довкола якої виник скандал, хочуть реорганізувати

У Черкасах міська влада хоче реорганізувати «КНП “Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка». Саме ця поліклініка оскандалилася, коли придбала мільйонне обладнання,...

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x