НовиниЧеркащинаБезкоштовну стоматологічну допомогу матимуть діти з інвалідністю на Черкащині

Безкоштовну стоматологічну допомогу матимуть діти з інвалідністю на Черкащині

-

- Advertisment -

Безкоштовну стоматологічну допомогу під наркозом для дітей з інвалідністю та людей, які мають інвалідність із дитинства, планують надавати на Черкащині. Про це повідомила заступниця голови Черкаської ОДА Лариса Кошова під час зустрічі з матерями дітей з інвалідністю 25 листопада.

стоматологічна допомогаТаку допомогу під наркозом планують організувати на базі Черкаської обласної стоматологічної поліклініки, аби медикаментозно блокувати спонтанну рухливість через спастику та біль у пацієнтів під час лікування.

Як повідомила Лариса Кошова, на придбання необхідного обладнання та облаштування робочого місця з обласного бюджету спрямують 700 тисяч грн.

– Ми уклали договори на придбання обладнання, його вже навіть частково встановили. Тобто незабаром таки зможемо надавати стоматологічну допомогу на місці, в обласному центрі, дітям з інвалідністю та людям, які мають інвалідність із дитинства, – розповіла заступниця голови ОДА.

стоматологічна допомогаУтім, за словами Кошової, придбати обладнання – лише перший крок. Задля належної роботи стоматологічної допомоги необхідне подальше фінансування, тож це питання обговорять із депутатами облради. Крім того, представниця Урядового Уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Черкаській ОДА Леся Валяєва має звернутися до НЗСУ.

– Якщо говорити виключно про державну підтримку, то за пакетами НСЗУ на наступний рік пролікований випадок будь-якої складності вартує лише 116 грн. Ми всі розуміємо, що цього не достатньо, – зауважила Лариса Кошова.

Читайте також: Як зростуть соціальні виплати вагітним та матерям у 2022 році

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Хвороби хребта, через які можуть звільнити від військової служби

Оприлюднили список хвороб хребта, при яких особу визнають непридатною до військової служби у Збройних Силах України. Згідно з новим закону...

Нардепка, обрана від Черкас, задекларувала: зарплату, аліменти і 800 тис виплат від університету

719 тис грн  зарплати і заощадження,  задекларувала народна депутатка від партії “Слуга Народу” Любов Шпак. Більш детально читайте далі...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x