Новини"Здалось, що я вдома" – у Моринцях удруге відгримів...

"Здалось, що я вдома" – у Моринцях удруге відгримів Ше.Fest (фоторепортаж)

-

- Advertisment -

Всеукраїнський благодійний фестиваль Тараса Шевченка Ше.Fest відбувся у рідному селі Кобзаря – Моринцях – на Черкащині цими вихідними – 22-23 серпня. Відвідали Моринці близько 3-4 тисяч гостей з різних куточків України, повідомляє прес-служба фесту.

У межах фестивалю діяли просвітницька галявина та галявина художника, кінопоказ та театральна сцена, ярмарка, майстер-класи народних ремесел та Велика музична сцена.

Зокрема, на просвітницьку галявину завітали знаний казкар Сашко Лірник, земляк Тараса Шевченка (народився у селі Ганжалівка Лисянського району), автор низки бестселерів, письменник Василь Шкляр, художник, автор серії "Хрещені Вогнем" Михайло Дяченко, лідер гурту "Тінь Сонця" Сергій Василюк, поет  та телеведучий Дмитро Лазуткін, реп-гурт "Апокриф"  з проектом "ПоРЕПаний Кобзар" тощо.

Сашко Лірник, як завжди, втішав моринчан та гостей села своїми казками, зокрема "Про Гандрея і яничарський скарб", "Чорта і кріпака", "Про дівчинку Варочку і козака із запроданою душею" та новою казкою до Дня Незалежності "Квітка душі".

"Тут публіка підготовлена, сюди приїжджають ті, хто хоче це почути, побачити і таке враження, що я вдома і мені легко. Часу не вистачає, мені треба більше виступати, бо люди хочуть, після концерту навіть не відпускають, на шмаття рвуть, так і має бути", – говорить Лірник.

Василь Шкляр на фестивалі у Моринцях зачитав публіці розділ з нової книги "Чорне сонце" про участь добровольчого полку "Азов" у російсько-українській війні.

"Вона про бійців полку "Азов", називається "Чорне сонце". "Чорне сонце" – це певний наш магічний знак, є на емблемі азовців. Це перший мій твір, де не змінено жодного імені, жодного позивного, все так , як є", – розповів Шкляр.

Відвідувачі фестивалю могли повчитися художній майстерності. На галявині художника працювали майстри з Черкас, Ватутіного Черкаської області, Вишгороду Київської області.

Також в рамках фестивалю діяла театральна сцена ("РеінкарНАЦІЯ Тараса", моновистава "Варнак",  "Катерина") та нічний кінозал про трагічні сторінки українського народу ("Поводир", "Хайтарма", "Добровольці Божої чоти").

Танці під запальні ритми українських folk та рок-гуртів розпочалися з великої музичної сцени, де на слова Шевченка співали "Хочу Ще!", "Колір Ночі", "Друже Музико", "Тінь Сонця", "Вій", "Тінь Сонця", "Фліт", "ДримбаДаДзига", Merva, "Веремій", "Фіолет" та ін.

Нагадаємо, фестиваль – благодійний. У межах проведенного аукціону картин заслуженного художника України Валерія Франчука та молодого художника Андрія Куцаченка, продажу книг, наданих Українською видавничою спілкою імені Юрія Липи, та збору коштів було зібрано близько 9 тисяч гривень, що будуть передані на підтримку українських військових.

Усі фото надані прес-службою фестивалю

 
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x