НовиниЧеркащинаЗбірна тероборони Черкащини змагатиметься за першість у військовій підготовці

Збірна тероборони Черкащини змагатиметься за першість у військовій підготовці

-

- Advertisment -

Тактика та орієнтування на місцевості, стрільби та перша медична допомога. Все це відпрацьовували учасники збірної області з територіальної оборони. Нині вони змагаються за вихід до фіналу змагань серед кращих стрілецьких підрозділів України.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.

Загалом до складу збірної увійшли 27 резервістів з усіх районів Черкащини. Упродовж двох днів вони відпрацьовували необхідні навички з військової дисципліни. Заняття проходили на базі Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота.

ck-oda.gov.ua

«Відповідно до плану підготовки підрозділів територіальної оборони сухопутних військ Збройних Сил України з 1 до 3 липня на Чернігівщині проходять збори підрозділів територіальної оборони, – розповів начальник обласного управління цивільного захисту населення Дмитро Клименко. – Тут також відбудуться змагання на кращий стрілецький підрозділ територіальної оборони. Участь візьмуть Черкаська, Чернігівська, Київська, Сумська, Житомирська та Полтавська області. Це – перший етап. За результатами змагань, дві кращі команди вже будуть змагатися у фіналі на всеукраїнському рівні».

Учасники підрозділів територіальної оборони області проходять відповідні навчання двічі на місяць, відзначає командир батальйону територіальної оборони Черкаського району Сергій Лимар. Із 2018 року пройшли таку підготовку понад 500 осіб.

«Усі наші резервісти – цивільні, жоден не спортсмен, – додає він. – Втім усі вони мають велике прагнення показати кращий результат та вийти до фіналу всеукраїнських змагань. Захищати  свою державу – завдання кожного громадянина нашої держави. Ці тренування допоможуть людям у разі збройної агресії дати гідну відсіч».

Долучитися до захисту держави незабаром зможуть всі охочі. Нині пройшов перше читання проект закону №5557 щодо національного спротиву. Його ухвалення позитивно вплине на розвиток територіальної оборони України. За ним, до навчань загонів тероборони матимуть змогу долучитися цивільні громадяни, зокрема й молодь.

Уже рік у лавах територіальної оборони Черкащини тренується черкащанин Роман Надточій. Паралельно хлопець викладає уроки національно-патріотичного виховання у школі для дітей.

«Територіальна оборона – це найкраща можливість бути в цивільному житті, не відриваючись від своїх занять, та служити Україні, отримувати військові навички, навчатися чомусь новому в інструкторів, які дають базу необхідних для військових знань, та проходити такі військові збори, – зазначає хлопець. – Рік тому підписав контракт на службу в резерві. Відтоді були й стрілкові дні, зустрічалися для вдосконалення навичок поза територією військкомату».

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Золотоноші відзначили День Конституції.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x