НовиниЧеркащинаЗбагачення на бідних: управитель-монополіст влаштував у Черкасах "дерибан по...

Збагачення на бідних: управитель-монополіст влаштував у Черкасах "дерибан по дорослому"

-

- Advertisment -

Керівник ТОВ "Сантехбудкострукція" та ТОВ "Управлінська компанія "Нова якість" Андрій Бортник вирішив "обвести навколо пальця" владу. Завдяки встановленим завищеним тарифам компанія отримувала чималі державні субвенції на обслуговування пільговиків. Шукати докази цього слідчі будуть у відповідних документах Департаменут соцполітики. Судову ухвалу, в якій йдеться про такі  ймовірні результати досудового розслідування, оприлюднив директор у ГС "Агенція підтримки підприємництва та інвестицій" Євгеній Глєбов.

"Кримінальне провадження №42019251010000080 від 17травня 2019 року. "ТОВ "Сантехбудкострукція" та ТОВ "Управлінська компанія "Нова якість" навмисно підвищили тарифи на утримання будинків, щоб "дерибанити по дорослому" бюджетні асигнування виділені на субсидію та на утримання пільгових верств населення", − зазначив у дописі Євгеній Глєбов.

Так, було встановлено, що службові особи Черкаської міськради, зловживаючи владою, прийняли рішення про призначення управителя багатоквартирних будинків", яким втричі збільшено вартість тарифів за комунальні послуги, що надаються мешканцям багатоквартирних будинків у місті Черкаси.

"Сантехбудконструкція" отримала повну монополію на утримання багатоквартирних будинків, де не створені ОСББ, з загальним розрахунком на утримання 848 будинків − близько 320 млн. грн. В подальшому, між ТОВ "Сантехбудконструкція" та уповноваженим від виконкому заступником голови Черкаської міської ради було укладено 846 договорів з утримання багатоквартирних будинків в Черкасах. Згодом мешканці почали отримувати квитанції на оплату послуг від новоствореної компанії ТОВ " Управлінська компані "Нова якість" (42 її дільниць). А ті, йдеться в клопотанні слідчого, не були переможцями конкурсу на утримання багатоквартиних будинків. 

Окрім цього, у Департаменті соціального захисту населення Черкаської міськради наявна інформація про нараховані суми субсидії особам, які мають право їх отримати на оплату послуг з утримання багатоквартирних будинків, які надає ТОВ "Сантехбуконструкція" та  усі дільниці ТОВ "Управлінська компанія "Нова якість".

Відповідно до цього, суд постановив забезпечити тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні Департаменту соцзахисту з відомостями про суми відшкодованих з держбюджету за пільговиків та отримувачів субсидії, що отримали ТОВ "Сантехбудкострукція" та ТОВ "Управлінська компанія "Нова якість" за період із 13 лютого 2019 року.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський депутат встановив, хто призначив монополіста для вивезення сміття.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x