НовиниЧеркащинаЗаяву про відвід судді у справі про поновлення Радуцького...

Заяву про відвід судді у справі про поновлення Радуцького розгляне інший служитель Феміди (ФОТО)

-

- Advertisment -

Понад 10 місяців у Черкасах уже тривають судові засідання у справі щодо поновлення місцевого обранця Олександра Радуцького на посаді секретаря міськради. Як і двома тижнями раніше, 12 червня адміністративний суд розглядав заяву про відвід судді. Та швидкого рішення очікувати не слід. Служитель Феміди перенаправив справу іншому судді, передає із зали суду кореспондент сайту vikka.ua.

На засіданні були присутні представники сторін конфлікту – юрист Черкаської міськради Олександр Мазур та адвокат Радуцького Валерій Макеєв, а також вільні слухачі, які прийшли підтримати Олександра Романовича.

Незважаючи на затягнутий розгляд справи, Валерій Макеєв зауважує, що вимушений був подати заяву про відвід судді для забезпечення верховенства права та справедливості судочинства. 

"Тиждень тому відбулась значима для Черкащини подія. Помічника судді, який головує сьогодні у справі, було затримано за отримання хабара,– каже правник. – У мене є певні сумніви стосовно того, що помічник судді отримував хабарі для того, щоб особисто виносити судові рішення. Він цього робити не може. Помічником керує головуючий у справі. Обставини кримінального провадження розслідуються".
 

Нагадаємо, йдеться про затримання помічника судді Сергія Гараня. Під час слідства було встановлено, що підозрюваний налагодив злочинну схему по вимаганню та отриманню хабарів від представника позивача за його вплив на суддів.

Під час розгляду заяви про відвід 12 червня суддя не задовольнив її, та і не відмовив. За словами Валерія Макеєва, ця справа складна для вирішення суду.

"Якби суддя задовольнив заяву про відвід судді, тоді головуючий суддя взагалі не мав би права розглядати будь-яку справу. Тому що його помічника заарештували за хабар, – каже юрист. – Розгляд справи перенаправлений іншому судді. Тепер подивимось, чи це буде лотерея, чи спланована річ – до кого потрапить ця заява. Цікаво, як хтось інший розглядатиме справу – не заангажовано, чи спрацює суддівська солідарність "нашим все дозволено".
 

Макеєв вважає, що для задоволення заяви про відвід є всі підстави. І задля здійснення справедливого судочинства, він готовий із розумінням поставитись до того, що таке рішення затримає розгляд справи, який і так триває майже рік.

До слова, адміністративна справа зазвичай розглядається не більше двох-трьох місяців.

Як повідомляв сайт vikka.ua, суддя взяла відвід у справі про поновлення Радуцького на посаді секретаря.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У деяких черкасців може текти зелена вода з кранів

У Південно-Західному районі планується проведення перевірки щільності водопідігрівачів у ніч з 1 на 2 травня. Ці роботи можуть призвести...

У Черкасах ще дві маршрутки їхатимуть до мікрорайону “Лісовий”

Члени черкаського виконкому проголосували за продовження деяких автобусних маршрутів до мікрорайону "Лісовий". Про це повідомляє пресслужба Черкаської міськради. Маршрут №4...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x