НовиниКриміналЗахоплюються «досягненнями» окупантів: на Черкащині викрили прихильників «руzzкого міра»

Захоплюються «досягненнями» окупантів: на Черкащині викрили прихильників «руzzкого міра»

-

- Advertisment -

Співробітники Служби безпеки України викрили діяльність ще двох мешканців Черкаської області, які вели активну антиукраїнську пропаганду, чим сприяли ворогу. Інформує Обласне управління СБУ.

За даними досудового слідства, проросійською пропагандисткою виявилася мешканка Черкас, яка виправдовувала збройне вторгнення росії в Україну та підтримували дії окупантів. Жінка поширювала у забороненій соціальній мережі матеріали, які героїзували російських загарбників, та захоплювалась так званими «досягненнями» росармії. У своїх публікаціях вона виставляла фото із злочинною символікою та пости в підтримку окупації російськими військовими Херсонщини.

Ще одного ворожого інтернет-агента викрили кіберфахівці на Золотоніщині. В переписках у чаті «Телеграм» він відкрито підтримував окупацію міст України та злочинні дії загарбників, називав агресію рф визвольною «військовою спецоперацією». Натомість, дискредитував українську владу та сили ЗСУ. В повідомленнях обурювався патріотизмом громадян та вважав, що вони просто «зомбовані».

За місцями проживання поплічників загарбників правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами пропагандистської діяльності.

Слідчі СБУ повідомили 2 пропагандистам про підозри за ч. 1 та ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Читайте також: у Черкасах вранці горів деревообробний цех (ВІДЕО) 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x