НовиниЗавтра депутати вирішуватимуть долю КП "Черкасиводоканал"

Завтра депутати вирішуватимуть долю КП "Черкасиводоканал"

-

- Advertisment -

Дозволити чи не дозволити взяти кредит на модернізацію мереж КП "Черкасиводоканал" мають депутати Черкаської міської ради на черговій сесії в четвер, 18 грудня.

Про це vikka.ua повідомили у прес-службі міської ради.

Кредит братиметься для того, щоб відремонтувати аварійні каналізаційні мережі, які перебувають у жахливому стані. Через їхню зношеність щороку в Черкасах трапляється 3-4 серйозні аварії. За останні п’ять років на колекторі по вул. Чигиринській та Гоголя сталося сім великих поривів, на ліквідацію яких було витрачено понад 2,2 млн грн.

Вже зараз необхідно провести санацію мереж. Для міського бюджету – це непосильний фінансовий тягар. Тому виникла необхідність залучити кошти від Міжнародного банку в розмірі 12,3 млн. дол. Відсоткова ставка – до 1% річних. Початок виплати тіла кредиту у 2019 році.

Міський голова Черкас Сергій Одарич на прес-конфеенції підкреслив, що 0,9 відсотка річних – це "майже безкоштовні гроші". Учасниками подібних проектів є понад 10 міст України. Тому конкуренція серед охочих – велика.

– Якщо ми не заявимо про участь у цьому проекті, то кошти отримають інші міста. Зацікавленість уже проявляє Вінниця. Не взяти кредит – означає наражати Черкаси на загрозу затоплень, постійних аварій на колекторі, витрат коштів на ліквідацію поривів, – розповів Сергій Одарич.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Внаслідок ДТП загинув рятувальник зі Звенигородщини

Сьогодні, 7 травня, попрощалися з рятувальником Віктором Гончаром, який загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

У Черкасах чоловік вбив знайомого, якого запросив пожити до себе

Прокурори направили до суду обвинувальний акт стосовно жителя Черкас, який вбив свого знайомого. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x