НовиниЧеркасиЗавдяки проекту «Підпиши ракету» волонтери Черкас отримали дрони для...

Завдяки проекту «Підпиши ракету» волонтери Черкас отримали дрони для військових (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

35 розвідувальних дронів Мавік-3 закупили черкаські волонтери для військових. Зібрали гроші на цінне підсилення завдяки проекту “Сайн май рокет”, у перекладі “Підпиши ракету”. 

(щоб переглянути відео, доскрольте до кінця сторінки)

«Цей проект є дуже популярний серед іноземців, і вони донатять нам за підписи на снарядах та ракетах. Ми зібрали 1 мільйон 200 тисяч доларів і купили ці мавіки на суму 3 мільйони 900 тисяч гривень», – розповів власник проекту Антон Соколенко.

За мінімальний донат, 200 доларів, користувачі сайту можуть замовити напис на снаряді. Українські військові пишуть текст, роблять постріл і присилають фото- і відеозвіт для замовника. Більшість заявок надходять від іноземців, зокрема американців та фінів.  Найбільший отриманий донат – 50 тисяч доларів. На сайті можна замовити навіть напис на танку чи літаку.

«Цікаве замовлення було пропозиція руки та серця. Чоловік попросив написати текст “Чи вийдеш ти за мене?” та ім’я жінки на артилерійській установці М 777 за 5 тисяч доларів», – розповів Антон Соколенко.

У Центрі допомоги армії Черкас раді співпрацювати з молодими та креативними волонтерами. На виручені гроші закупили розвідувальні дрони, 25 великих і 10 маленьких. Усе відповідно до потреб військових.

«До нас от такі звернення надходять, з підписами командирів підрозділів. Один із таких підрозділів, який скоро буде виїжджати на найгарячіші напрямки, це Бахмут, Соледар, ми хочемо їм передати ці мавіки», розповіла керівник ЦДА Оксана Циганок.

Військові розповідають, мавіки потрібні на фронті постійно. Одного приладу вистачає максимум на 3 вильоти. Ворог їх або перехоплює, або збиває.  Такі безпілотні літальні апарати – це “очі” наших захисників на полі бою.

Нагадаємо, що у Черкасах розробили онлайн-гру « Стугна». В ній можна віртуально нищить ворожу техніку і реально допомагати ЗС України. Занурюючись у такі бойові дії, гравець відчуває себе справжнім оператором протитанкового комплексу «Стугна». Цю гру розробили черкаські IT-фахівці. З моменту створення додаток скачали понад пів мільйона геймерів зі 176 країн.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x