додому Новини Кримінал Завдяки черкаській СБУ до 15 років засудили зрадника «Сільвера»

Завдяки черкаській СБУ до 15 років засудили зрадника «Сільвера»

0

За матеріалами СБУ до 15 років засуджено зрадника, який воював на боці рф та особисто звертався до кадирова. Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини бойовика окупаційного угруповання країни-агресора, який розвідував позиції ЗСУ та штурмував населені пункти у Бахмутському напрямку.

За даними слідства, з 2014 року  бойовик приєднався до незаконного збройного формування «лнр». Згодом, під позивним «Сільвер», проходив військову службу у складі «4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу народної міліції лнр». З початку повномасштабного вторгнення рф він перейшов на бік ворога. На посаді командира розвідувального взводу продовжив воювати проти українських військових.

Разом із іншими окупантами його підрозділ брав участь у штурмі Сєвєродонецька, Новоайдарівська та Попасної, а також вели бойові дії на Бахмутському та  Горлівському напрямках.

YouTube video player

Наприкінці 2022 року бойовик став ще й «відомим» після відеозвернення до кадирова з проханням вплинути на його «ТікТок-військо», щоб не творили «беспредел», а спільно нищити «фашистську нечесть» на українській землі.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації);
  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке є його власністю.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version