додому Новини Затвердження генплану має скасувати прокуратура – член виконкому

Затвердження генплану має скасувати прокуратура – член виконкому

0

Член виконавчого комітету Черкаської міськради, юрист Валерій Макеєв вважає, що затвердження нинішнього генерального плану забудови міста може і повинна скасувати прокуратура.

Про це йдеться в статті vikka.ua "Кому в Черкасах заважає генплан".

"Генеральний план у такому вигляді, яким він є зараз – існувати не може. Хоча, згідно з законом, зміни до генплану можуть вноситися не раніше, ніж через 5 років. Але те, що він не може існувати в нинішньому вигляді – це однозначно. Треба, щоб генплан був для людей, а не супроти них", – переконаний Макеєв.

Правозахисник також назвав правові можливості скасування затвердження чинного генплану.

"В адмінсуді його оскаржити вже не можна, але в нас є одна чудова практика: порушення кримінальної справи прокуратурою. У такий спосіб забирали ділянки в багатьох, зокрема "Росаву" забрано у профспілок. Правові прецеденти є, і це питання однозначно прокуратури. Вони можуть, і повинні втрутитися і таким новаторським способом захистити права людей", – заявив Макеєв, який є представником секретаря міськради Олександра Радуцького у виконкомі.

Нагадаємо, рішення про затвердження генплану Черкас міська рада ухвалила наприкінці 2011 року. 4 грудня 2014 року міська рада затвердила зонінг-план із деталізованими даними, що є наступним кроком після затвердження генерального плану.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version