НовиниЧеркащинаЗатриманий на хабарі чиновник Черкаської міськради працював під патронатом...

Затриманий на хабарі чиновник Черкаської міськради працював під патронатом міського голови

-

- Advertisment -

Начальник новоствореного міського управління ДАБК, який днями "попався" на хабарі в розмірі 40 тисяч гривень, працював під безпосереднім керівництвом міського голови Черкас Анатолія Бондаренка. Про це сайту vikka.ua стало відомо з відкритих джерел мерії.

Нагадаємо, затриманий столичними правоохоронцями чиновник за неправомірну вигоду мав не вживати заходів щодо проведення додаткової перевірки дотримання вимог законодавства при введенні в експлуатацію об’єктів реконструкції суб’єкта господарювання.

rada.cherkasy.ua

На сайті міськради керівником управління Державного архітектурно-будівельного контролю значиться Валентин Дяченко. Саме його наприкінці 2016 року призначили начальником новоствореного органу, який мав контролювати всі будівництва у місті, видавати дозвільні документи, виявляти порушення та карати несумлінних забудовників. Передачу повноважень архбудконтролю міськраді особисто приймав міський голова Анатолій Бондаренко. Тоді у Facebook мер схвально відгукувався про Валентина Дяченка, який до цього обіймав посаду заступника начальника управління капітального будівництва Черкаської міськради.

Разом з міським головою щойно призначений начальник ДАБК міськради Валентин Дяченко (у червоному колі) інспектував роботи на вулиці Героїв Дніпра

"Людина фахова і з досвідом. Переконаний, що з появою такого контролюючого органу, будівництва в нашому місті відбуватимуться чесно, якісно і відповідно до європейських стандартів", – писав тоді міський голова.

Із часу отримання повноважень архбудконтролю в мерії почали активно видавати дозвільні документи на будівництво багатьох архітектурних об’єктів, зокрема житлової забудови. При цьому управління під головуванням Дяченка узяв під особистий контроль Анатолій Бондаренко. Про це йдеться у додатку до розпорядження мера від 21 червня 2017 року про розподіл обов’язків між міським головою, його заступниками та секретарем міськради.

Тож про все, що відбувалося у кабінеті підконтрольного мером управління, які і яким чином надавались дозволи на будівництво тощо – мали докладати безпосередньо міському голові.

Тому виникає питання: чи справді не знав про оборудки начальника міський голова, чи просто закривав очі? Відповідь на це питання тепер з’ясовуватимуть столичні правоохоронці.

Як повідомляв сайт vikka.ua, проти черкаського нардепа можуть відкрити ще одне кримінальне провадження.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x