НовиниЗасудженим на Черкащині після звільнення не віддають мобільні

Засудженим на Черкащині після звільнення не віддають мобільні

-

- Advertisment -

Прокурори перевірили як виконуються вимоги законодавства щодо адаптації правового статусу засуджених на Черкащині до європейських стандартів. Про це vikka.ua повідомили у прес-службі прокуратури Черкаської області.

Так, під час перевірки в одній із колоній області виявлено порушення вимог КВК України стосовно дотримання основних прав засуджених. Зокрема, в кімнаті особистого прийому громадян, відсутній графік та порядок особистого прийому керівниками установи засуджених. до того ж кімната не забезпечена юридичною літературою та нормативно-правовими актами.

Також не розроблено графік роботи "Інтернет-класу" та не розміщено його у засобах наочної інформації відділень соціально-психологічної служби.

У колоніях не не здійснюється нагляд за засудженими, які користуються глобальною мережею Інтернет. Про це свідчить відсутність в установі як журналів відвідування "Інтернет-класу", так і відомостей про відповідального працівника колонії для цілодобового нагляду.

У дільниці соціальної реабілітації технічно необмежений доступ до ресурсів мережі Інтернет, що дозволяє засудженим користуватись електронною поштою та веб-ресурсами, які демонструють жорстокість, насильство, агресію та носять інформацію еротичного або порнографічного змісту.

Також під час перевірки зафіксували порушення дводенного строку розгляду заяв засуджених на користування мережею Інтернет.

Працівники колоній порушують умови забезпечення зберігання вилучених у засуджених предметів до їх звільнення. Так, на речовому складі установи продовжують зберігатися мобільні телефони декількох засуджених, які звільнились з установи в минулому році.

З метою усунення виявлених порушень міжміськрайпрокурорами та прокуратурою області внесено 4 акти реагування, які на нині перебувають на розгляді.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах на місці, де була синагога, з’явиться будівля висотою до 14 метрів

У Черкасах по бульвару Шевченка на місці історичної будівлі (колишня синагога Тверського), якій уже понад 100 років, має з’явитися...

Черкаські легкоатлети вибороли медалі на літній Універсіаді України

Черкаські студенти та випускники ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я Черкаського національного університету взяли участь на ХIX літній Універсіаді...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x