НовиниЧеркащинаЗаради новорічної казки черкащани відправилися у Лапландію

Заради новорічної казки черкащани відправилися у Лапландію

-

- Advertisment -

Свято Нового року, яке запам’ятовується на все життя. Черкаське подружжя Андрія Лавренка та Тетяни Готовцевої не стало очікувати, доки новорічна атмосфера скромно постукає до Черкас. На триріччя свого одруження вони подарували собі канікули у Лапландії. Звідти своїми враженнями та фотографіями поділилися з журналістом сайту vikka.ua.

"Напевно, як і в багатьох, це була мрія дитинства. Ми вирішили зробити собі цього року незабутнє свято на річницю весілля. До того ж офіс одного з наших замовників розташований в Оулу (місто в Фінляндії, – ред.). Тож частково це ділова поїздка", – розповідає Тетяна Готовцева.

До фінської резиденції Санта Клауса, або Майстерні Йоулупуккі черкащани добиралися двома літаками та потягом.

"Незважаючи на те, що ми давно не діти, радості не було меж. У парку все прикрашено гірляндами, грає новорічна музика. У ресторанах, сувенірних магазинах, на касах відвідувачів обслуговують ельфи. Санта Клаус добре грає свою роль. Він знає багато мов. В усіх гостей він запитує, з якої вони країни і переходить на їхню мову", – зазначає дівчина.

Мрії мають втілюватися: масове написання листів Санта Клаусу

Дід Мороз, Санта-Клаус, Йоулупуккі – в різних країнах головний герой свята живе на Півночі у морозній таємничій Лапландії. Насправді це історико-географічна область в Європі за полярним колом. В адміністративному плані Лапландія охоплює більшу частину Норвегії, частково Швецію, північ Фінляндії і Кольський півострів на північному заході Росії. Протягом трьох місяців у Лапландії триває полярний день і стільки ж – полярна ніч.

Черкащанка за крок від відмітки "Полярне коло" та біля скриньки з листом Санті

Один з найпопулярніших героїв Нового року живе у Фінляндії. Тут вхід у парк Санти вартує 33 євро. Зустріч з ним безкоштовна. Із Сантою можна поспілкуватися. Платити треба тільки за фотографії, які роблять за бажанням. За словами черкащан, розваг у місцевості вистачає. Майже все організоване для відпочинку з дітьми: школа ельфів, оформлення пряників, майстер-класи з ліплення сувенірів, ігрові зони.

Театр ельфів

"Куди не підеш – скрізь тебе чекає диво. З одного боку парк хаскі, де можна покататися або погладити собак. З іншого – можна покататися на санях з оленями і навіть навчитися управляти ними. Серед популярних місць та розваг – відвідування полярного кола, катання на гірках, їзда на снігоходах", – ділиться враженнями черкащанка.

Охочі відправляються на нічне сафарі у пошуках північного сяйва, але це явище доступне не завжди.

У льодовому кафе

"На жаль, за прогнозами в ці дні маленька вірогідність побачити сяйво. Якщо так і не вийде побачити, думаю, наступну нашу поїздку ми сплануємо, відштовхуючись від прогнозів. Є дуже багато корисних додатків, які показують, де, коли і з якою вірогідністю можна побачити сяйво",– пояснює Тетяна Готовцева.

Вона розповіла, на які ціни треба розраховувати тим, хто бажає поринути у фінську новорічну казку. Перельоти та поїздка потягом на двох обійдеться близько 1000 євро.

Черкащани потрапили на національне свято: на снігу написано "100 років Незалежності Фінляндії"

"З Києва є прямі перельоти в Гельсінкі. Близько 600 євро в обидві сторони на двох. Віза не потрібна, тільки паспорт, квиток і страховка. Квитки ми взяли за 2 дні до вильоту, з цим жодних проблем, було дуже багато вільних місць. З Гельсінкі внутрішній переліт в Оулу фінською авіакомпанією – 300 євро в обидві сторони. І з Оулу в Рованьємі їхали на потягу 3 години. Це вартувало 110 євро в обидві сторони", –  розповідає черкащанка.

Поїздка на таксі у Фінляндії вартує близько 20 євро. Ціни на готель у центрі майже в усіх містах 80-115 євро за ніч. При бажанні можна знайти дешевше. Їжа в ресторані на двох від 50 євро. Далі ціни за одну особу: покататися у санях з оленями 1 км – 29 євро, з хаскі 2 км – 40 євро, погуляти по парку хаскі – 10 євро. Сафарі (2 години по лісу на снігоході) – 149 євро з особи. Вхід до крижаного бару з гірками – 15 євро. 

Усі фото з архіву героїв публікації

Як повідомляв сайт vikka.ua, стало відомо, якою буде головна новорічна ялинка Черкас.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Зброя, тактика, цивільний захист: як черкасців навчають військовій підготовці (ВІДЕО)

Добровольче формування територіальної громади проводить для черкасців заходи з військової підготовки спільно з ГО "Інститут міста". Провели черговий тренінг...

Черкаські богатирі успішно представили область на Чемпіонаті України з пауерліфтингу

Днями у місті Київ відбувся Чемпіонат України з пауерліфтингу та окремих вправ, який вже вдесяте проводила федерація «Комітет пауерліфтингу...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x