НовиниСпорт"Заради людей": "Нова якість" через суд вимагає ліквідувати одне...

"Заради людей": "Нова якість" через суд вимагає ліквідувати одне з черкаських ОСББ

-

- Advertisment -

У Черкасах Господарський суд області розпочав розгляд справи за позовом ТОВ "Управлінська компанія "Нова якість" Дільниця 23" до Об’єднання співвласників будинку по вулиці Гоголя, 375 та Управління з питань державної реєстрації Черкаської міської ради. Позивач вимагає визнати рішення установчих зборів недійсним та скасувати державну реєстрацію ОСББ.

На підготовчому засідання були і журналісти сайту vikka.ua.

Зазначимо, що ОСББ по вулиці Гоголя, 375 було створено 30 березня цього року. Мешканці будинку спільно визначили керівників об’єднання. Для заключення договорів з комунальними підприємствами для утримання будинку і прибудинкової території вони обрали управителем В’ячеслава Шкарбана. Усі документи по створенню об’єднання співвласників багатоквартирного будинку вони подали до Черкаської міськради. Незважаючи на це, їх будинок було внесено до переліку на тендер, в якому перемогла "Нова якість".

У коментарі сайту vikka.ua адвокат сторони-відповідача, тобно ОСББ, Надія Івашкова повідомила, що свій позов "Нова якість" аргументувала тим, що, мовляв, при утворенні ОСББ було порушено права фізичних осіб, які проживають за цією адресою. Однак жоден мешканець будинку не надавав "Новій якості" повноважень виступати від їх імені. Усі люди, чиї права були начебто порушені, написали свої власноручні заяви, про те, що їх права не порушували і вони прагнуть, щоб їхнє ОСББ працювало. Відповідну документацію було додано до судової справи.

"Нова якість" хоче через суд визнати ОСББ недійсними. Однак люди, які є співвласниками будинку, в якому живуть, мають повне право створювати ОСББ, керувати та обслуговувати його самостійно. Окрім цього позивач намагається усіма способами затягнути суд, щоб встигнути побільше заробити грошей на управлінській діяльності", − зазначила адвокатка.

Під час засідання захисниця ОСББ повідомила, що вчасно подала відповідну документацію та відзив по справі. Другий же відповідач Руслан Михно, який представляє Управління з питань державної реєстрації Черкаської міськради, відзив не подав та попросив суду взяти клопотання про строк для подачі відзиву.

У свою чергу адвокат "Нової якості" Максим Підгорний повідомив, що жодних відзивів від захисника ОСББ він не отримував.

Ця заява викликала обурення у присутніх і Надія Івашкова зазначила, що, згідно з інформацією "Укрпошти", документ був отриманий адресатом 1 листопада. Тому, на її думку, позивач зловживає своїми правами, стверджуючи, що він не отримував відзив, для того, щоб затягти розгляд справи, яка є важливою для ОСББ. Адвокатка виступила проти надання додаткового строку на ознайомлення позивача з їхнім відзивом.

Господарський суд Черкаської області ухвалив відкласти підготовче засідання на 15:30, 2 грудня. Також встановив позивачу строки для подання відповіді на відзив до 20 листопада, а відповідачеві – строк для подання заперечної відповіді до 28 листопада.

"На засідання прийшло багато людей це були члени інших ОСББ, які отримали аналогічні адвокатські запити, щодо порядку їх створення та про те, що їх також ліквідуватимуть через суд. Ця справа цікавить багатьох людей, оскільки це явне зловживання "Новою якістю" своїми процесуальними правами, тому що абсолютно надумані підстави, у позивача немає законного інтересу, який він мають захищати. Порушень у створенні ОСББ, про які заявляє "Нова якість" не існує", − зазначила у коментарі журналістам Надія Івашкова.

Адвокатка також додала, що "Нова якість" не хоче віддавати об’єднанню документи на управління будинком, а без них неможливо укласти договори з субпідрядниками: електрика, ліфти, соцпільги, які замість ОСББ продовжує отримувати "Нова якість". Вона додала, що у цій справі управителя-позивача цікавить саме грошове питання і воно виникло у багатьох об’єднаннях співвласників багатоквартирних будинків. Особисто до Надії Івашкової вже звернулося близько 20 об’єднань, які отримали такі запити і не можуть забрати свої документи на керування будинком.

Зазначимо, що адвокат "Нової якості" Максим Підгорний відмовився коментувати ситуацію та мотиви позову Управлінської компанії.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах відбулося перше засідання по справі управителя-монополіста.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Шкільні ліги на Черкащині: районний етап змагань перетнув екватор

На Черкащині розпочався третій тиждень районного етапу національного проекту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОВА. Змагання...

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x